Tratamente naturiste pentru colesterol

tratamente naturiste pentru colesterol marit tratament naturist

Tratamente naturiste pentru colesterol

Dacă toată viața ai avut colesterolul peste limita normală, te poți încadra în categoria persoanelor cu risc de atac vascular cerebral, infarct sau tulburări grave de circulație a sângelui.

Tratamente naturiste pentru colesterol cu Lămâie

Așa cum este bună pentru detoxifierea ficatului, în hepatită sau boala de ficat gras, lămâia este la fel de bună și pentru scăderea colesterolului.

În definitiv, de la ficat pornește și colesterolul. În fiecare zi, dimineața și seara, consumă un amestec format din zeamă de lămâie și ceai de lămâie.

Pentru aceasta, se iau două lămâi: una se stoarce, cealaltă se spală, se taie bucăți și se pune la fiert.

După ce s-a înmuiat bine coaja, se dă ia de pe foc, se strecoară și se amestecă împreună cu sucul proaspăt stors. (citește și articolul 10 utilizări neașteptate ale lămâii)

Se bea pe parcursul unei zile. Poți îndulci licoarea cu o linguriță de miere.

Tratamente naturiste pentru colesterol cu Soia

Soia este un aliat de nădejde. Bogată în proteine și fibre, ea scade mult colesterolul dacă e consumată regulat.

Spre exemplu, un remediu naturist este laptele de soia cu fulgi de ovăz, mâncat în fiecare dimineață, la micul dejun.

Ambele ingrediente sunt surse de fibre solubile care, odată ajunse în intestin, îl acoperă ca un gel protector și împiedică absorbția grăsimilor.

Tratamente naturiste pentru colesterol cu Ceapă și Usturoi

Ceapa și usturoiul sunt sănătate curată pentru organismul tău. De la întărirea imunității, vindecarea de răceli, până la scăderea colesterolului, aceste legume sunt foarte sănătoase şi valoroase.

Tratamente naturiste pentru colesterol semințe de muștar

În loc de clasicele pastile, înghite semințe de muștar. Câte o lingură de semințe, luate cu foarte puţină apă, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Găsești semințe de muștar la toate magazinele naturiste, nu sunt scumpe și fac minuni. De eficiența terapiei cu muștar te poți convinge după trei luni – patru luni de tratament, dacă mergi la un nou set de analize.

Tratamente naturiste pentru colesterol cu anghinare

Anghinarea este o plantă medicinală cu proprietăți curative remarcabile. Se folosește în probleme cu ficatul, cu digestia, dar și boli cardiovasculare.

Grație conținutului său de cinarină, ea are puterea de a scădea nivelul colesterolului rău, ajută la metabolizarea grăsimilor și la eliminarea lor din ficat. Se poate consuma sub formă de ceai, capsule sau tincturi.

Tratamente naturiste pentru colesterol cu diferite uleiuri

Uleiurile de pește, uleiul de măsline, ulei de in şi ulei de cânepă sunt grăsimi bune care cresc nivelul colesterolului bun și îl scad pe cel rău.

Poți lua suplimente de ulei de pește sau consuma pur și simplu pește în loc de orice altă carne grasă. Semințele de in pot fi zdrobite sau înmuiate în prealabil.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole :

Alimente care scad colesterolul

Colesterol: ce este colesterolul? (tipuri, valori, funcţii)

Semne pe care ți le dă organismul dacă ai un colesterol mărit

Sfaturi alimentare şi regim pentru colesterol mare