Sfaturi alimentare şi regim pentru colesterol mare

colesterol mare

Sfaturi alimentare şi regim pentru colesterol mare

Colesterol mare: potrivit specialiştilor nutriţionişti, nu este greu de urmat o dietă pentru scăderea colesterolului, deoarece sunt disponibile pentru consum o mare varietate de mâncăruri, unele chiar preparate, care au un nivel scăzut de grăsimi. Acestea sunt indicate mai ales celor care nu au timp să mănânce de trei ori pe zi şi care nu au un program de masă echilibrat.

Sfaturi alimentare şi regim pentru colesterol mare:

Când cumpăraţi mâncăruri care au un conţinut mic în grăsimi, asiguraţi-vă că se încadrează în termenul de valabilitate şi ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Cumpăraţi produse lactate fără grăsimi sau cu un conţinut mic în grăsimi în locul celor normale, pline de grăsimi. Consumându-le, veţi descoperi că aceastea nu numai că scad riscul apariţiei vreunei boli cardiace, dar sunt şi potrivite pentru menţinerea siluetei.

Când gătiţi cu ulei, folosiţi ulei de măsline, deoarece are un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate, sau ulei vegetal, fiindcă are un conţinut ridicat de grăsimi polinesaturate. Grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului colesterolului.

Gătiţi numai cu carne slabă de curcan sau pui şi renunţaţi să mai folosiţi carnea roşie, care este asociată cu creşterea nivelului colesterolului din sânge. De exemplu, folosirea cărnii de curcan în locul celei de vită este o alternativă delicioasă pentru sandvişuri.

Mâncaţi din abundenţă fructe şi legume, deoarece conţin puţine calorii şi grăsimi.

Consumaţi mâncare pe bază de cereale integrale şi renunţaţi la mâncărurile care conţin făină albă.

Incercaţi să micşoraţi cantitatea de grăsimi saturate consumate, deoarece, atâta timp cât sunt consumate, nivelul colesterolului va creşte şi sunteţi expusă riscului apariţiei unei afecţiuni cardiace.

studii recente au demonstrat că ingerarea unei cantităţi semnificative de carbohidraţi poate, de asemenea, să crească nivelul colesterolului şi a riscurilor de a dobândi boli de inimă, mai ales dacă persoana în cauză are diabet.

uleiurile vegetale parţial hidrogenate, cum sunt cele din majoritatea margarinelor, conţin o formă particulară de grăsimi nesaturate, cunoscute ca trans-grăsimi. Acestea cresc nivelul colesterolului din sânge, inclusiv LDL şi colesterolul „rău“, ca şi grăsimile saturate.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ceaiuri pentru diabet și colesterol

Principalii 5 factori care măresc colesterolul

Hipercolesterolemia: creşterea colesterolului în sânge

3 plante anti-colesterol

Semne pe care ți le dă organismul dacă ai un colesterol mărit