11 motive să îți începi ziua cu o linguriță de miere

o linguriță de miere

O linguriță de miere – 11 motive să îți începi ziua cu o linguriță de miere

Mierea de albine are numeroase proprietăți extraordinare care oferă multiple beneficii pentru sănătate.

11 motive să îți începi ziua cu o linguriță de miere:

  • 1. Mai puțin stres

Poate suna ciudat, dar mierea te eliberează de stres și oboseală, datorită glucozei esențiale pentru punerea în funcțiune a sistemului nervos. Acest aliment sănătos este absorbit rapid în sânge, ceea ce duce la relaxare și scăpare de orice disconfort psihic.

  • 2. O mai bună memorie

Oamenii de știință au descoperit că mierea combate stresul și reface sistemul de apărare al organismului, drept pentru care se îmbunătățește și memoria. În plus, calciul conținut de miere este ușor asimilat de către creier, care funcționează mai bine.

  • 3. Scade nivelul de colesterol din organism

Mierea nu are deloc colesterol și vitaminele prezente în ea chiar contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Consumul zilnic de miere are efecte benefice asupra componenților antioxidanți din organism și luptă cu excesul de grăsime de pe organe.

  • 4. Stimulează digestia și metabolismul

Mierea nu irită mucoasa aparatului digestiv, influențând benefic flora intestinală. Ea favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea promptă a toxinelor din organism.

  • 5. Pielea mai curată

Mierea este un excelent antioxidant, ceea ce înseamnă că dacă mănânci zilnic te va curăța de toxine, iar proprietățile antibacteriene îmbunătățesc starea pielii.

  • 6. Somn mai liniștit

Zahărul conținut de miere crește nivelul de insulină din sânge și face posibilă eliberarea serotoninei, care se transformă apoi în melatonină, un hormon ce îmbunătățește calitatea somnului.

  • 7. Slăbire

Dacă te preocupă greutatea ta corporală, medicii recomandă excuderea din alimentație a produselor îmbogățite cu zahăr, dar nu și renunțarea la miere. Acest lucru se întâmplă deoarece zahărul prezent în miere are o altă compoziție decât cel din alți îndulcitori. Mierea accelerează metabolismul, lucru esențial pentru pierderea în greutate.

  • 8. Stomac mai sănătos

Mierea este un antiseptic puternic și din această cauză este recomandat a fi consumată pe stomacul gol. Acest ritual simplu, ajută la prevenirea bolilor asociate cu diverse probleme digestive, în plus, când trece prin stomac, mierea distruge microbii și vindecă orice rană din membrana stomacală.

  • 9. Inimă mai puternică

Cercetările arată faptul că mierea previne artritele, lucru foarte important, pentru că în funcție de locul în care se întâmplă înțepăturile la inimă, acestea pot duce la insuficiență cardiacă severă, pierderea memoriei și dureri de cap. Dacă vei bea un mare pahar de apă cu cel puțin o lingură de miere, vei putea preveni toate aceste afecțiuni.

  • 10. Ajută la menținerea echilibrului endocrin

Mierea contribuie la reglarea activității principalelor glande din corp producătoare de hormoni.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Terapii cu miere: beneficii și utilizări

Mierea! Avantaje și dezavantaje! Miere vs. Zahăr!

Mierea Manuka: proprietăți și beneficii

10 Motive pentru un pahar de miere cu lămâie în fiecare zi