Prevenirea transmiterii bolii de ficat gras la copil

boala de ficat gras doftoria

Prevenirea transmiterii bolii de ficat gras la copil

Există tot mai multe dovezi că suntem ceea ce mâncau mamele noastre în timpul sarcinii; dacă au consumat o dietă bogată în grăsimi, atunci s-ar putea să suferim consecințele, fie că este vorba de obezitate sau de boală de ficat gras. Un studiu ar fi descoperit o modalitate de a preveni acest lucru.

Cercetătorii au descoperit că un compus găsit în kiwi, țelină și papaya – numit chinona de pirolochinolina  – a împiedicat progresia bolii de ficat gras la șoarecii ale căror mame au fost hrănite cu o dieta bogată în grăsimi.

Boala de ficat gras este definită ca o acumulare de grăsime în ficat care nu este cauzată de consumul de alcool.

Se estimează că boala de ficat gras afectează între 30 și 40% dintre adulți, făcând-o una dintre cele mai frecvente cauze ale bolii hepatice.

Obezitatea, nivelul ridicat al colesterolului, hipertensiunea arterială și nivelul ridicat al trigliceridelor contribuie în mod semnificativ la boala de ficat gras, iar aceste condiții apar adesea ca urmare a unei diete bogate în grăsimi.

Dar nu numai alimentele pe care le consumăm noi trebuie să ne îngrijoreze; sănătatea noastră ar putea fi în pericol ca urmare a alimentelor pe care mamele le-au mâncat în timpul sarcinii.

În ultimii ani, un număr copleșitor de studii au arătat că dieta maternă poate lăsa un semn negativ asupra nou-născutului în curs de dezvoltare.

Un studiu arată că mamele care consumă o dietă bogată în grăsimi pot crește riscul copiilor lor – și chiar riscul nepoților lor – de a dezvolta cancer de sân.

O dietă maternă proastă poate modifica bacteriile intestinului la făt într-un mod în care îl face predispus la obezitate.

In plus, dovezile sugerează că expunerea la obezitatea maternă creează un mediu inflamator în uter. Acest lucru duce la tulburări post-natale de lungă durată a sistemului imunitar și a sănătății bacteriene intestinale, ceea ce poate crește riscul de apariție a bolii de ficat gras.

Pirolchinolina chinonă este un compus prezent în alimentele pe bază de plante – inclusiv kiwi, ardei gras, țelină, pătrunjel și papaya – și în laptele matern uman. Pirolchinolina chinonă este un antioxidant. Aceasta înseamnă că ne poate ajuta să ne protejăm corpul împotriva radicalilor liberi.

Suplimentarea în dieta maternă a pirolchinolina chinonă ar putea ajuta pentru a preveni dezvoltarea bolii de ficat gras la copil,este un potențial terapeutic sigur pentru  prevenirea bolii.