10 utilizări neașteptate ale lămâii

utilizări neașteptate ale lămâii

Utilizări neașteptate ale lămâii

În ultimele decenii, lămâile au fost considerate un tip de super hrană, ajutând la prevenirea bolilor. Mâncatul unei lămâi nu este cea mai plăcută experiență pentru dumneavoastră, însă acest fruct este plin cu compuși buni, inclusiv antioxidanți puternici. Acest fruct vă va ajuta să îmbunătățiți toate aspectele vieții voastre. De la frumusețe la curățenie, sănătate, la îngrijirea pielii, sunt doar câteva utilizări neașteptate ale lămâii.

  • 1. Inflamarea gâtului

Lămâia are capacitatea de a calma durerile de gât si în acest timp stimulează funcția imună. Beți apă caldă cu lămâie de trei ori pe zi care ajută la dizolvarea mucusului și tratarea bolii la sursă.

  • 2. Ajută la prevenirea pietrelor de rinichi

Când consumați în mod regulat suc de lămâie, puteți controla mai bine producerea citratului urinar, un produs chimic din urină care ajută la prevenirea pietrelor la rinichi, mai exact a cristalelor care formează aceste pietre dureroase.

  • 3. Tratează negii

Scapă de negi în mod natural: pur șvi simplu stoarceți sucul de lămâie pe o bucată de bumbac și aplicați-o pe neg. Aciditatea lămâii va rupe treptat negrul, făcându-l să dispară în câteva săptămâni. Asigurați-vă că sunteți consecvent în ceea ce privește aplicarea.

  • 4. Îngrijirea unghiilor

Lămâile au capacitatea de a trata zonele galbene ale unghiilor. De asemenea, adăugarea de vitamina C ajută la încurajarea creșterii. O înmuiere a unghiilor nu poate fi ceva mai simplu, fă-o parte din rutina ta. Combinați 3 linguri de ulei de măsline cu o lingură de suc de lămâie, înmoaie timp de 10-15 minute.

  • 5. Sănătatea gingiilor și o respirație proaspătă

Deoarece alimentele care sunt foarte acide pot rupe smalțul dintelui nu ar trebui să vă spălați dinții cu suc de lămâie, însă adăugând-o la gingiile inflamate poate ajuta la combaterea durerii și a infecției. Acest lucru va viza și respirația proastă.

  • 6. Îmbunătățește capacitatea detergenților

Lămâla este capabilă să înălbenească în mod natural hainele, eliminând petele oferind în același timp un miros proaspăt de lămâie. Dacă încercați să eliminați petele dure, sucul de lămâie poate combate petele și rugina din bumbac. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o cană de suc de lămâie în mașina de spălat în timpul ciclului de spălare.

  • 7. Insecticid natural

Indiferent dacă căutați să vă goniți dăunătorii afară din casă sau din grădina dvs., sucul de lămâie este un ingredient care se găsește adesea în erbicide și insecticide naturale. Dacă aplicați un suc de lămâie în jurul ușilor și curățați podelele cu un detergent pe bază de lămâie, gândacii, puricii și furnicile se vor îndepărta de aciditate.

  • 8. Soluție de curățare

Nu numai că lămâile sunt o soluție de curățare ieftină și eficientă, dar și vă reduc expunerea la toxine. O serie de studii au arătat că aceste produse de curățare expun corpul la sute de substanțe chimice, afectând sistemele reproductive și endocrine.

  • 9. Luciul mobilei

Mobilierul din lemn poate fi ușor restaurat cu lămâie, ajutând la îndepărtarea petelor încăpățânate. Când aplicați lămâia pe suprafețe de lemn, veți restabili luciul fără a avea nevoie de lustruire toxică.

  • 10. Împrospătați gunoiul

Nu există nici o îndoială că gunoi dvs. poate începe să miroasă un pic deranjant, utilizati o lămâie și o coajă de portocale la baza gunoiului. Acest lucru vă va ajuta să păstrați totul mai „proaspăt” – asigurați-vă că le înlocuiți în fiecare săptămână. La fel ca și la gunoi, lămâile pot împrospăta litiera pisicii. Când combinați lămâie și oțet, veți dezinfecta și neutraliza orice miros.