Alimente care scad colesterolul

Alimente care scad colesterolul

Alimente care scad colesterolul

Alimente care scad colesterolul: Colesterolul se găsește în fiecare celulă a corpului, jucând un rol esențial în realizarea mai multor procese importante din organism. Un nivel ridicat de colesterol rău (LDL) este cunoscut sub numele de hipercolesterolemie, crescând riscul de boli cardiovasculare. Alimentația este cea care influențează nivelul colesterolului.

Alimente care scad colesterolul: Migdalele

Migdalele sunt surse importante de grăsimi monosaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate și fibre care contribuie la creșterea colesterolului bun și la scăderea colesterolului rău. Un studiu recent a arătat că prin consumul zilnic de migdale sau lapte de migdale este redus nivelul de colesterol LDL cu 3 până la 19 procente. Migdalele sunt o gustoasă sănătoasă.

Alimente care scad colesterolul: Sucul de portocale

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest suc de portocale îmbunătățește nivelul lipidelor din sânge la persoanele care au colesterolul ridicat. Acest lucru se datorează prezenței vitaminei C, a folatului și a flavonoidelor în portocale. Poți bea un pahar de suc proaspăt la micul dejun.

Alimente care scad colesterolul: Avocado

Avocado este o excelentă sursă de grăsimi mononesaturate care scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. În plus, avocado conţine şi vitamine din complexul B, vitamina K şi câteva minerale, toate având efecte pozitive asupra sănătăţii generale.

Alimente care scad colesterolul: Ceaiul verde

Consumul zilnic de ceai verde ajută la reducerea colesterolului rău. Compuşii găsiţi în băutura sănătoasă împiedică absorbția colesterolului în tractul digestiv și, de asemenea, ajută la excreția acestuia. În plus, ceaiul verde are și alte beneficii pentru sănătate – previne acumularea de plăci în artere. Recomandate sunt 3 – 4 cești de ceai verde zilnic.

Alimente care scad colesterolul: Somonul

Substanțele nutritive prezente în somon, în special acizii grași Omega-3, ajută la scăderea trigliceridelor și la creșterea ușoară a colesterolului HDL, reducând astfel riscul de boli de inimă. Mănâncă cel puțin 2 porții de somon în fiecare săptămână pentru a menține inima sănătoasă.

Alimente care scad colesterolul: Fulgii de ovăz

Mâncați de obicei la micul dejun, fulgii de ovăz pot reduce nivelul ridicat de colesterol. Conținutul mare de fibre solubile împiedică absorbția colesterolului rău în sânge, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Alimente care scad colesterolul: Ciocolata neagră

Ciocolata neagră poate reduce nivelul ridicat de colesterol rău? Substanțele nutritive prezente în ciocolata neagră au capacitatea de a ține sub control nivelul de colesterol rău, în timp ce cresc valorile celui bun. Mănâncă zilnic câte două cuburi de ciocolată neagră, 70-80% cacao.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole