Semințe de muștar: 5 remedii naturiste simple

semințe de muștar

Semințe de muștar

Pe lângă faptul că poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, muştarul conţine o cantitate foarte mare de elemente benefice pentru organismul uman. Astfel, consumul de muștar furnizează Omega-3, Omega-6, calciu, fibre, fosfor, proteine, zinc, antioxidanţi, complexul vitaminic B, vitamina A, clorofile.

Fie că îl consumi sub formă de seminţe pisate sau întregi, fie ca pastă, muştarul poate fi un remediu numai bun de folosit în multe afecţiuni. De la răceală, dureri de spate şi tuse, până la constipaţie, carențe de vitamine și minerale.

Atenție! Tratamentele cu muştar nu sunt indicate copiilor cu vârste până la 6 ani. Totodată, nu este indicat persoanelor care suferă de iritații urinare, de dispepsie, colon iritabil sau alte probleme stomacale.

  • Te scapă de kilograme

Datorită conţinutului scăzut de calorii şi colesterol, muştarul poate fi folosit cu succes în curele de slăbire. De asemenea, furnizează organismului nutrienţi şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.

  • Luptă împotriva intoxicațiilor cu semințe de muștar

Având proprietăți antiinflamatoare şi antiseptice, muştarul este indicat împotriva intoxicațiilor alimentare. O cantitate mare de muştar ingerată induce o stare de vomă în cazul otrăvirilor.

  • Tratează constipația cu semințe de muștar

Bogate în vitamina C, frunzele de muştar sunt antiscorbutice. În medicina chineză, sunt consumate ca tonic şi depurativ. Specialiştii persoanelor care suferă de constipaţie cronică să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă ( zi de zi crescând câte puţin doza administrată până la o lingură). Tratamentul se face o săptămână urmată de o pauză de zece zile.

  • Îmbunătățește simptomele artritei reumatoide

Seleniul și magneziul din semințele de muștar pot îmbunătăți simptomele artritei reumatoide. Poți aplica pe suprafața care te supără o pastă naturală făcută din boabe de muștar. Aceasta va relaxa mușchii și va alina durerea.

  • Tratează gripa și răceala cu semințe de muștar

Muştarul are proprietăţi antiinflamatoare, calmează migrenele şi este un bun aliat împotriva astmului, bronşita, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsia, anorexia. De asemenea, cataplasmele cu boabe de muştar alungă febra, decongestionează căile respiratorii şi ajută la lupta cu gripa.