Cura cu ulei de măsline

Cura cu ulei de măsline

Cura cu ulei de măsline

O cură cu ulei de măsline înseamnă o inimă sănătoasă, oase mai puternice, dar şi un corp frumos. Pentru că te ajută să redai strălucirea părului, să ai un ten catifelat, dar şi un decolteu superb.

Toate se datorează ingredientelor minune ale uleiului de măsline, precum antioxidanţii şi nenumărate vitamine şi minerale. Cel mai indicat este uleiul extravirgin.

Uleiul de măsline este la fel de eficient în prevenţia cancerului de colon precum fructele şi legumele, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie.

De aceea, este recomandat să-l consumi în salate, în fiecare zi. Totodată, ajută şi la prevenirea cancerului de sân, cât şi a cancerului de piele, datorită luteinei şi vitaminei A.

Antioxidanţii care se găsesc în uleiul de măsline, cât şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor.

Sunt ingredientele care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase. Acest lucru înseamnă că uleiul de măsline previne apariţia osteoporozei, boală frecventă mai ales la femeile trecute de 50 de ani.   Vitamine recomandate la 30, 40, 50+ ani

Dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline, riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate.

Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard spun că acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase. Ele previn inflamarea vaselor de sânge şi scad tensiunea arterială.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Beneficiile de sănătate ale măslinelor

Uleiuri alimentare: beneficii şi atenţionări

Uleiul de măsline, scut împotriva bolilor!

Ulei de floarea soarelui: 7 beneficii pentru care trebuie consumat!