Alimente bogate în Vitamina A

vitamina a doftoria

Vitamina A

Avem nevoie de un corp, o minte și un suflet sănătoase. Prin urmare, este necesară dezvoltarea și adoptarea unui stil de viață disciplinat. Puteți realiza acest lucru făcând exerciții, având grijă de piele și păr și o dietă adecvată.

Vitamina A ar trebui să fie inclusă în dieta zilnică pentru a rămâne în formă sănătoasă. Aceasta promovează funcționarea sănătoasă, dezvoltarea ochilor, dinților, pielii, țesuturilor moi, membranelor mucoase, scheletului și sistemului imunitar. Vitamina A este esențială pentru creșterea adecvată, lupta împotriva multor boli și menținerea sistemului reproductiv.

Vitamina A poate fi găsită în diferite fructe, legume, carne, pește și produse lactate. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care provine din hidrocarburile nesaturate, cum ar fi retina, retinolul și beta-carotenul. Carotenoizii au alfa, beta și gamma caroten, care se transformă în continuare în vitamina A. Carotenoizii sunt pigmenți de culoare închisă care se găsesc în alimentele din plante și se transformă în vitamina A sub formă de beta-caroten. Beta-carotenul este un antioxidant, care este util pentru a vă proteja celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi provoacă numeroase boli cronice și sunt unul dintre motivele cele mai importante pentru îmbătrânire. Suplimentele de beta-caroten sunt, de asemenea, utile pentru a reduce riscul de cancer.

Există două tipuri de vitamină A care sunt obținute din dietă. Vitamina A preformată poate fi obținută din produse animale cum ar fi brânza, pește, carne de pasăre și produse lactate. În timp ce pro-vitamina A este obținută din alimente pe bază de plante, cum ar fi fructele sau legumele. Beta-carotenul este cel mai frecvent în tipul de pro-vitamina A, care poate fi obținută și din suplimente alimentare. Se recomandă menținerea nivelului necesar de vitamina A pentru a vindeca numeroase condiții de sănătate.

Ficatul de curcan
Majoritatea ficaților animalelor sunt pline cu vitamine și minerale. Ele pot fi preparate prin aburire sau prăjire cu ceapă și diferite ierburi nutritive. Ceea ce face ca această sursă să fie o mâncare destul de delicioasă bogată în vitamina A.

Ficat de vită
Când vorbim despre alimente bogate în vitamina A, cum putem lăsa în urmă ficatul de vită? Ficatul este cea mai bogată sursă de vitamina A și vitamina C. Acestea au fost folosite de mai multe secole pentru a vindeca anemia. Un ficat de 100 de grame de carne de vită vă va oferi 300% din vitamina A necesară pentru o zi. 100 de grame de ficat de vită conține 135 calorii.

Uleiul de ficat de cod
Suplimentele de ulei de ficat de cod sunt cea mai bogată sursă de vitamine și minerale. Uleiul de ficat de pește este disponibil sub formă lichidă și sub formă de capsulă, care are o cantitate extraordinară de acizi grași de vitamina A, D și omega 3. O lingură de ulei de ficat de cod vă poate oferi o valoare necesară a vitaminei A pentru zi și 126 calorii.

Lapte integral
Laptele integral este chiar mai gustos decât laptele degresat, deoarece este bogat și cremos. Laptele integral are o valoare nutrițională mai mare decât laptele degresat. O ceașcă de lapte integral conține o cantitate bună de calciu, proteine, vitamine D, A și magneziu. De asemenea, conține grăsime care poate fi consumată în cantități moderate.

Busuioc uscat
Busuiocul uscat conține antioxidanți care sunt esențiali pentru văz. Acest lucru este util pentru întreținerea corectă a membranelor mucoase sănătoase și a pielii. Busuiocul uscat este bogat în vitamina A, care vă va preveni corpul împotriva cancerului pulmonar și cavității bucale. Busuiocul are un gust și o aromă foarte versatile, poate fi adăugat la majoritatea preparatelor. Adăugați la orice alimente pentru a obține vitamina A și pentru îmbunătățirea gustului. Busuiocul uscat – 100 de grame va da 15% din cantitatea zilnica de vitamina A.

Măghiran uscat
Măghiranul uscat este adăugat pentru aromele sale unice și beneficii pentru sănătate. Măghiranul uscat este o sursă bogată de vitamina A. 100 de grame pot da 161% din vitamina A necesară pentru fiecare zi. De asemenea, îl puteți adăuga la multe feluri de mâncare pentru a obține 271 calorii.

Salată verde
Legumele cu frunze verzi sunt cele mai sănătoase alimente. Salata verde este, de asemenea, cea mai bogată sursă de vitamina A. Ea poate fi adăugată la salate și sandwich-uri pentru a obține cerințele de zi cu zi de vitamina A. O salata vă va oferi 10 calorii, precum și diverse alte vitamine și minerale esențiale necesare.

Roșiile
Unele studii botanice au dovedit că roșiile sunt fructe. Adăugați-le la dieta dvs. zilnică, deoarece acestea conțin calorii scăzute și multe vitamine și minerale esențiale. O tomată poate da 20% din vitamina A necesară pentru o zi. Ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamină C și licopen.

Mazăre
Adăugați mazăre verde dulce la orice fel de mâncare, ca supliment alimentar sănătos. ½ ceașcă de mazăre poate da 134% din valoarea necesară a vitaminei A și 62 de calorii. Ea conține, de asemenea, o cantitate bună de vitamine K, C și B.

Spanacul
Adăugați spanacul la dieta zilnică pentru o viață sănătoasă. Spanacul – 1 cupă poate furniza 49% din valoarea zilnică necesară a vitaminei A. Spanacul este, de asemenea, cea mai bogată sursă de vitamina C, mangan, fier, vitamina K și calciu.

Morcovi
Morcovii vin adesea în minte atunci când vă gândiți la vitamina A și sănătatea ochilor. Ei sunt considerați a fi cel mai bun remediu pentru îmbunătățirea văzului cu multe alte beneficii pentru sănătate. Un morcov vă va oferi 200% din vitamina A recomandată zilnic. De asemenea, morcovii conțin cantități mari de vitamine B, C, K, magneziu și fibre.

Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt delicioși la gust și au o valoare nutritivă ridicată. Un cartof dulce va da 438% din necesarul zilnic de vitamina A și 103 calorii.

Mango
Mango are gust dulce, suculent, tangios. Acesta poate fi adăugat la felul principal sau în deserturi. Este plin cu nutrienți și vitamine care promovează o dietă sănătoasă. Un pahar de mango poate da 36% din cantitatea zilnică necesară de vitamina A și 107 calorii.

Piersici
Piersica are o aromă foarte delicioasă și are o valoare nutritivă excelentă. Piersicile conțin o cantitate bună de magneziu, vitamina C, calciu, fosfor, potasiu și fier. O piersică poate furniza 10% din necesarul zilnic de vitamina A și 59 calorii.

Papaya
Papaya este un fruct tropical plin cu minerale, enzime, vitamine și antioxidanți. O papaya poate da 29% din vitamina A. Vitamina A poate fi consumată în multe feluri, cum ar fi brute, adăugate la salate sau în piureuri.

Suc de grapefruit
Sucul de grapefruit conține substanțe nutritive precum potasiul, vitamina E, vitamina K, fosforul, calciul, vitaminele B, vitamina C, vitamina A și fitonutrienți. Aceste substanțe nutritive esențiale susțin sistemul imunitar al corpului dumneavoastră pentru a lupta împotriva bolilor.

Ovăz
Ovăzul este consumat ca un mic dejun de bază în multe țări. Este plin de substanțe nutritive și este cea mai bogată sursă de fibre dietetice. El conține o cantitate echitabilă de fosfor, potasiu, minerale și fier. Fulgii de ovăz vă pot oferi 29% din vitamina A zilnică necesară și 159 calorii.

Caise uscate
Caisele uscate sunt o gustare delicioasă, și conțin multe substanțe nutritive și antioxidanți. Caisele uscate sunt, de asemenea, cea mai bogată sursă de vitamina A. O ceașcă de caise uscate vă poate da 94% din necesarul de vitamina A și 313 calorii.