Alimente bogate în Omega 3

omega 3 doftoria

Alimentele cu acizi grași omega 3 sunt după cum urmează:

1. Uleiul de pește este probabil cea mai importantă sursă de acizi grași omega-3. Este un supliment bine cunoscut de omega-3 și poate fi găsit atât în formă lichidă, cât și în capsule. Există două tipuri de acizi grași omega-3, acid eicosapentaenoic și acid docosahexaenoic. Ambii acești acizi se găsesc în pești. Somonul este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, precum și acizi omega-3. Somonul conține aproximativ 1,8 grame de omega-3 pe porție. Pe lângă somon, există și alți pești bogați în omega-3: ton, hering, creveți, macrou, păstrăvi, hamsii, sardine etc. În general, se recomandă consumarea de pește de două până la trei ori pe săptămână.

2. În afară de uleiul de pește, există și alte uleiuri care sunt surse bune de acizi grași omega-3. Acestea sunt: uleiul de măsline, uleiul de rapiță, uleiul din semințe de in și uleiul de soia. Uleiul de măsline și uleiul de rapiță pot fi ușor alcătuite în dieta noastră prin adăugarea lor la legume, cum ar fi broccoli, sparanghel, morcovi, ceapă, cartofi, sau friptură.

3. Atât semințele de in, cât și uleiul de semințe de in sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Aceste semințe sunt de culoare maroniu roșcat sau galben auriu. Puteți încerca două linguri de semințe de in cu fulgi de ovăz sau cu fructe congelate în sucul proteic (shake sau smoothie).

4. Cei care nu iubesc peștii pot comuta la ouă, deoarece ouăle se găsesc printre alimente bogate în acizi grași omega 3. Pentru a consuma acizi grași compleți, cea mai potrivită este carnea de vită sau păsările de curte hrănite cu iarbă. Cu toate acestea, este dificil și costisitor să găsiți carne de vită sau păsări de curte hrănite cu iarbă.

5. Conopida conține, de asemenea, o cantitate bună de acizi grași omega-3, ceea ce face ca această legumă să fie potrivită pentru menținerea unei condiții sănătoase a inimii. În afară de omega-3, este bogată în nutrienți cum ar fi potasiu, magneziu și niacină.

6. Varza de Bruxelles este bogată în nutrienți, incluzând acizii grași omega-3, considerată alimentul perfect pentru îmbunătățirea pielii. Fiecare porție de varză de Bruxelles conține aproximativ 430 miligrame de acid alfa-linolenic.

7. Susan sălbatic: acest ulei special este extras din semințele de susan și este o hrană excelentă cu omega-3.

Atenție: Alimentele preparate peste 70 de grade își pierd din proprietăți! Reduceți focul pentru a obține o gustare sănătoasă!