Apa cu lămâie pe stomacul gol, numeroase beneficii

Apa cu lămâie

Apa cu lămâie pe stomacul gol

Apa cu lămâie băută dimineața pe stomacul gol acționează ca un medicament: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică întregul organism. În plus, spune acesta, acidul citric ajută digestia și nu face “gaură în stomac”, fiind metabolizat de organism.

Întărește sistemul imunitar

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C care ajută la stimularea sistemului imunitar și luptă cu răcelile și gripa. Un alt element important pentru imunitate este fierul, iar lămâia îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentație.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Îmbunătățește digestia

Sucul de lămâie are o structură asemănătoare cu sucurile gastrice și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Ajută la îmbunătățirea digestiei, ameliorează arsurile la stomac și te scapă de balonare. De asemenea, hdratează colonul și stimulează producția de bilă.

 Reduce inflamația

Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric de la nivelul încheieturilor. Acidul uric este una dintre principalele cauze ale inflamației.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Hidratează

Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății întregului organism, însă majoritatea persoanelor nu beau suficientă apă odată cu răcirea vremii. Așa că un pahar cu apă și lămâie este o bună modalitate de a-ți începe ziua.

 Energizează

Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Alcalinizează organismul

Chiar dacă are un gust acrișor, lămâia are un efect alcalin. Deși are un PH acid, odată ajunsă în organism are un efect puternic alcalinizant. Alimentele acide pot provoca inflamații, obezitate, cancer, diabet și Alzheimer.

 Elimină toxinele

Sucul de lămâie ajută organismul să elimine toxinele prevenind deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Aceasta stimulează ficatul să producă mai multe enzime. Este un diuretic natural, menține tractul urinar sănătos și previne dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului. Acest beneficiu este foarte important în special pentru cei care suferă de infecții urinare.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Are proprietăți antibacteriene și antivirale

Datorită proprietăților antibacteriene și antivirale, sucul de lămâie luptă împotriva racelii, gripei, durerilor în gat. Dacă bei zilnic un pahar de apă cu lămâie vei ține la distanță virusurile și bacteriile.

 Topește grăsimea

Apa cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea. Reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Bună pentru creier

Nivelurile ridicate de magneziu și de potasiu din sucul de lămâie sunt foarte benefice pentru sănătatea creierului și a nervilor. De asemenea, sucul de lămâie poate reprezenta un sprijin pentru persoanele care luptă împotriva stresului sau depresiei.

Proprietăți anticancerigene

Antioxidanții din sucul de lămâie, nu numai că previn îmbătrânire prematură, dar reduc considerabil riscul mai multor tipuri de cancer. Cancerul se dezvoltă foarte bine într-un mediu acid, iar alcalinizarea organismului poate reduce considerabil dezvoltarea sa.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Împiedică formarea de mucus

Persoanele care consumă lapte de vacă sunt mult mai sensibile la producția de mucus. Așa că, începându-ți ziua cu un pahar de apă cu lămâie poți reduce producția de mucus.

Împrospătează respirația

Sucul de lămâie luptă împotriva bacteriilor bucale și împrospătează respirația. Cu toate că sucul de lămâie este foarte sănătos, evita să-l consumi nediluat. Acidul citric poate eroda smalțul dinților.

Apa cu lămâie pe stomacul gol: Te întinerește

Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

Cum se prepară

Este foarte simplu să faci apă cu lămâie. Trebuie doar să storci o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduță. Cei care cântăresc mai mult de 70 de kilograme pot folosi o lămâie întreagă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole