Arsuri la stomac: cauze, sfaturi şi tratament naturist 

arsuri la stomac tratament bicaronat arsurile

Arsuri la stomac: cauze, sfaturi şi tratament naturist

Arsuri la stomac: pot fi considerate un simptom al afecţiunii gastroesofagiene. Simptomele acestei afectiuni constau în gust amar şi acidulat în gură, stare de vomă când mâncaţi sau beţi, dureri în piept, tuse, respiraţie grea, răguşeală şi dureri în gât. În cazul afecţiunilor gastroesofagiene, acidul conţinut de stomac curge înapoi în esofag, lucru care irită mucoasa delicată a stomacului şi poate cauza dureri.

Dacă suferiţi de arsuri la stomac este important să consultaţi un doctor. Netratate corespunzător, afecţiunile gastroesofagiene pot deveni o gravă problemă pentru sănătate, deoarece pot declanşa esofagită, sângerări esofagiene sau ulcer. Astfel, esofagul este perforat, iar riscul dezvoltării unui cancer esofagian este crescut.

Evitaţi factorii care provoacă aceste arsuri la stomac. Urmând un mod de viaţă sănătos cu o alimentaţie sănătoasă, veţi ajunge să identificaţi care dintre alimente vă provoacă arsuri la stomac. Iată câteva dintre alimentele care provoacă arsuri: oţetul, citricile, menta, tomatele, usturoiul, ciocolata, ceapa crudă, piperul negru, sucul de fructe, băuturile alcoolice, băuturile carbogazoase, mâncare condimentată, mâncare bogată în grăsimi.

Nicotina, unul dintre ingredientele din ţigări, poate slăbi sfincterul esofagian. Acest sfincter închide esofagul şi nu lasă acidul conţinut de stomac să intre în esofag.

Şi stresul poate distruge modul normal de viaţă, dând senzaţia de stomac gol, ceea ce poate creşte probabilitatea apariţiei unei arsuri la stomac.

Sucul de aloe vera este un bun remediu natural folosit pentru calmarea unui esofag iritat. Sucul de aloe vera are o lungă istorie în Europa, fiind cunoscut ca un remediu natural extraordinar împotriva acestor arsuri de stomac. Aproximativ 1/4 dintr-un pahar cu suc din aloe vera trebuie băut cu aproximativ 20 de minute înainte de fiecare masă.

Sucul respectiv nu trebuie să conţină substanţele laxative din plantă, deoarece sunt foarte puternice. Din această cauză, gelul de aloe vera nu trebuie luat direct din plantă, ca un remediu natural, deoarece acesta poate fi contaminat cu latex. Numai gelurile sau sucurile preparate special pentru uz intern trebuie incluse în tratament.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

7 alimente care provoacă reflux gastroesofagian

Refluxul gastro-esofagian: simptome și remedii

Apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol! Ce beneficii îţi poate aduce