Rinita: tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică

rinita alergica tratament naturist

Rinita: tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică

Rinita: remediile din plante, precum hreanul, lavanda, teiul sau cimbrul alungă rapid chiar şi cele mai supărătoare simptome ale bolii, precum nas înfundat, strănut, dureri de cap, lăcrimare excesivă a ochilor ori tuse.

Tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică: Uleiuri esențiale

Când te supără rinita, unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste sunt uleiurile volatile de pin, de cimbru, de eucalipt, de lavandă şi de lămâie. Pui patru-cinci picături (poate fi un singur ulei sau le poţi combina) într-un recipient cu apă clocotită, îţi acoperi capul cu un prosop şi te apleci deasupra vasului. Rămâi aşa aproximativ zece minute, timp în care ai grijă să nu pătrundă aer rece. După ce ai terminat inhalaţia, mai ţine faţa acoperită cu prosopul, timp de jumătate de oră.

Tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică: Hrean

Foarte util în tratarea rinitelor este hreanul. Îl speli bine, îl dai pe răzătoare, după care îl înveleşti într-un tifon sau într-un material din bumbac. Cataplasma obţinută o aplici pe frunte, timp de o săptămână, câte 20 de minute, seara. Atenţie însă, când simţi că te ustură (căci hreanul este o plantă cu efecte puternice), faci o pauză de câteva minute, după care pui din nou cataplasma.

Tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică: Ceai de trei frați pătați

Cunoscute pentru rolul lor antialergic, antiinflamator şi decongestionanat, rozmarinul, măceşul, carpenul, stejarul, pătlagina, trei fraţi pătaţi, păpădia, lavanda, cimbrul sau muşeţelul sunt plante recomandate în tratatrea rinitelor. Acestea sunt soluţii salvatoare, consumate mai ales sub formă de infuzie. Se prepară dintr-o lingură de plantă, la o cană de apă clocotită şi se consumă de două ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică: Ceaiuri de echinacea

Cum rinita apare şi atunci când sistemul imunitar al unei persoane este scăzut, este recomandat şi un tratament pentru creşterea imunităţii. Printre cele mai eficiente sunt ceaiurile de echinacea, cât şi capsulele de propolis, de lemn dulce, de ginseng, de coenzima Q10, de chimen negru, şi de vitaminele E, A şi C.

Tratamente naturiste pentru a ţine sub control rinita alergică: Propolis

Nici propolisul nu te lasă la greu, căci este un remediu naturist care anihilează rapid simptomele rinitei, mai ales când este vorba de nas înfundat. Cel mai potrivit tratament pe bază de propolis este spray-ul. Pulverizezi unul-două pufuri în ambele nări, până la vindecare. Poţi recurge, de asemenea, şi la unguente pe bază de propolis, pe care le foloseşti tot de două ori pe zi, în fiecare nară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria