Cum să-ți faci un medicament natural pentru dureri de cap

dureri de cap doftoria

Dureri de cap? Cum să-ți faci un medicament natural pentru dureri de cap.

Medicamentele pot fi periculoase și adesea nu sunt eficiente. Pentru dureri de cap, tensiune sau o migrenă ciudată, de ce nu încercați ceva cu totul natural? Există numeroase beneficii pentru alegerea unui remediu natural pentru durerea dumneavoastră. Acest medicament natural este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a reduce durerea fără îngrijorarea de a ingera substanțe chimice care pot avea efecte secundare periculoase.

  • Ingrediente

Menta: utilizarea medicinală a uleiului de mentă datează din Egipt, unde s-au găsit flacoane de ulei în piramide. Cunoscut ca un ucigaș natural de durere și adjuvant în relaxarea musculară, menta este un ulei aromatic care ajută la reducerea inflamației și chiar a durerilor de cap provocate de tensiune sau spasme.

Lavanda: Doar un pic de lavandă este tot ceea ce este necesar pentru a promova relaxarea. Deoarece multe dureri de cap sunt rezultatul tensiunilor și stresului, uleiul de lavandă este un supliment foarte util pentru acest medicament natural.

Uleiul de arbore de ceai: Adesea denumit Melaleuca, uleiul din arborele de ceai este dotat cu proprietăți terapeutice. Cel mai des folosit pentru tratarea zgârieturilor și arsurilor, arborele de ceai are proprietăți antiinflamatoare puternice care ajută la reducerea durerii și umflăturilor asociate cu toate tipurile de dureri de cap.

Eucalipt: Acest ulei este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce congestia și durerea. De asemenea, funcționează în tandem cu lavanda și menta pentru a reduce stresul și tensiunea.

  • 3 linguri unt de shea
  • 3 linguri de ceară de albine
  • 3 linguri ulei de nucă de cocos
  • 20 picături de ulei esențial de menta
  • 15 picături de ulei esențial de lavandă
  • 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai
  • 5 picături de ulei esențial de eucalipt

Puneți uleiurile într-un castron din sticlă la microunde sau într-un recipient pe aragaz. La microunde se încălzește timp de doar 45 de secunde până la 1 minut, sau pe aragaz aproximativ 3-5 minute, până se topește complet. Lăsați amestecul să se răcească câteva minute. Când vasul nu mai este fierbinte la atingere, adăugați uleiurile esențiale. Turnați amestecul în recipiente și lăsați-l să se răcească. Puteți, de asemenea, să le așezați în frigider pentru câteva minute pentru a întări amestecul.

Pentru a utiliza pur și simplu frecați o cantitate mică pe tâmple, pe frunte sau pe spatele gâtului pentru a vă calma instantaneu durerea de cap.