Ridiche neagră: tratamente naturiste cu ridiche neagră

ridiche neagră

Ridiche neagră: tratamente naturiste cu ridiche neagră

Ridiche neagră: are un conţinut ridicat de vitamina C, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni. Aceasta ajută şi la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul și previne apariția evenimentelor cardiace.

Ridichea neagră este un foarte bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu. Conţine şi o substanţă care ajută la secreţia glandelor tiroide.

Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.

Tratamente naturiste cu ridiche neagră: stimulează funcționarea normală a ficatului

Ridichia neagră detoxifică ficatul și contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producția și fluxul bilei, totodată elimină excesul de bilirubină din sânge.

Tratamente naturiste cu ridiche neagră: are proprietăți diuretice

Ridichea neagră are şi proprietăţi diuretice, o jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali şi este indicat împotriva celulitei.

Tratamente naturiste cu ridiche neagră: reglează tensiunea arterială

Datorită conținutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățește circulația sanguină. Antioxidanții conținuți de ridiche îți scad nivelul colesterolului din sânge, scăzându-ți riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Cercetătorii spun că antioxidanții conținuți de ridiche au un rol important în prevenirea cancerului.

Tratamente naturiste cu ridiche neagră: siropul de ridiche te scapă de răceală

Ridichea neagră este recomandată în caz de răceală şi gripă. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât și pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat și copiilor. Se ia o ridichie neagră, se spală, și se scobește la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichia câteva ore lângă o sursă de căldură și se verifică, căci aceasta va lăsa sirop. Se ia câte 1 linguriță la 2 ore.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria