Somn liniștit? 5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit

somn liniștit

Somn liniștit? 5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit

Somn liniștit: ai de ales din 5 băuturi care te ajută să te odihnești mai bine:

5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit: Lactatele

Optează pentru o cană de lapte fiert, deoarece triptofanul pe care îl conține te va ajuta să ai parte de un somn bun. Pentru un efect sporit, poți să adaugi după ce s-a mai răcit o linguriță de miere și un pic de scorțisoară. Astfel, îi vei schimba complet gustul, iar papilele tale gustative se vor „declara” satisfăcute.

5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit: Ceaiul de hamei

Sigur ai observat că după ce bei bere te cuprinde o stare de relaxare care atrage o senzație de moleșeală și somnolență. Această stare se datorează hameiului, care are efect sedativ și favorizează un somn bun, odihnitor. Deci încearcă să înlocuiești berea cu ceaiul de hamei seara, înainte să mergi la culcare și refă-ți rezervele de energie pentru a doua zi.

5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit: Infuzia caldă de fructul pasiunii

Deși este unul din remediile naturiste recomandate în caz de anxietate, poți să te delectezi seara înainte de culcare cu o cană călduță de ceai. Bea-o cu o oră înainte de a merge la somn. Obișnuiește-te să nu mai adormi cu televizorul aprins sau să urmărești seriale până seara târziu.

5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit: Apa din nuci de cocos verzi

O sursă bogată de potasiu și magneziu, apa de nuca de cocos este lichidul limpede conținut de miezul nucilor de cocos încă verzi, care n-au ajuns la maturitate. Chiar dacă nu există studii științifice care să ateste acest aspect persoanele care au consumat cu regularitate apă de cocos au fost mulțumite de orele dormite pe noapte

5 băuturi de consumat seara pentru un somn liniștit: Sucul de fructe

Datorită conținutului de melatonină și triptofan, după ce vei mânca vișine sau cireșe vei reuși să dormi mai bine. Apelează și la sucul lor. Bea-l pe parcursul zilei și mai ales înainte de culcare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria