Potasiu: importanță, avantaje și alimente care conțin potasiu

potasiu doftoria

Potasiu

Care sunt beneficiile de a consuma suficient potasiu?
Cel mai important beneficiu este îmbunătățirea sănătății inimii. Potasiul vă asigură că ritmul inimii este sănătos. De asemenea, scade tensiunea arterială, iar acest lucru poate preveni atacurile de inimă.

Avantaje:

1. Îmbunătățește sănătatea inimii
Joacă un rol important în menținerea ritmului cardiac. De asemenea, reduce riscul de accident vascular cerebral. O dietă bogată în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, care este un alt factor major de contribuție al bolilor de inimă.

2. Îmbunătățește digestia
Potasiul vă ajută să procesați mai ușor alimentele din organism. Acest lucru crește în mod invariabil sănătatea generală.

3. Reduce aspectul celulitei
Celulita este cauzată de retenția de lichide – iar potasiul ajută la eliminarea excesului de lichid din celule. Acest lucru ajută la reducerea celulitei.

4. Ajută la prevenirea osteoporozei
Creșterea aportului acestui mineral a fost, de asemenea, asociată cu un risc redus de osteoporoză – mineralul ajută la conservarea oaselor și la prevenirea problemelor legate de oase.

5. Reduce crampele
De asemenea, contribuie la crampe musculare reduse și la creșterea forței musculare. De asemenea, mineralul ajută la ameliorarea crampelor asociate cu sindromul premenstrual.

Potasiul este un mineral important care ajută la menținerea echilibrului electrolitic în organism. Și fiind cel de-al treilea mineral din organism, este esențial pentru funcționarea inimii, a rinichilor, a creierului și a țesuturilor musculare.
Nivelurile insuficiente de potasiu în sânge pot provoca dureri de cap severe, palpitații ale inimii și alte complicații – evitarea tuturor acestor lucruri este importantă.

Alimente bogate în potasiu:

1. Fasole albă
O ceașcă de fasole albă conține 3636 mg de potasiu și 673 de calorii (satisface 104% din necesarul zilnic de potasiu). Fasolea albă este, de asemenea, o mare sursă de fibre și folați – în timp ce prima îmbunătățește sănătatea digestivă, aceasta din urmă este bună pentru sănătatea creierului (este esențială și în timpul sarcinii).

2. Iaurt
Un recipient de iaurt simplu de lapte integral (227 g) conține 352 mg potasiu și 138 de calorii (îndeplinește 10% din necesarul zilnic de potasiu). Conține probiotice care îmbunătățesc sănătatea intestinală. Este bogat în calciu și poate ajuta la prevenirea bolilor osoase cum ar fi osteoporoza. Proteina din iaurt ajută la dezvoltarea corectă a corpului.

3. Spanacul
O ceașcă de spanac conține 167 mg potasiu și 7 calorii (satisface 5% din necesarul zilnic de potasiu). Spanacul este, de asemenea, o excelentă sursă de fier. Fierul stimulează sănătatea părului și previne oboseala și anemia.

4. Banana
O banană mare (136 grame) conține 487 mg de potasiu și 121 de calorii (respectă 14% din necesarul zilnic de potasiu). Bananele oferă, de asemenea, un impuls energetic excelent. Fibrele din ele îmbunătățesc sănătatea digestivă. Puteți să aveți pur și simplu o banană la micul dejun sau seara ca o gustare.

5. Caise uscate
O ceașcă de caise uscate conține 1511 mg de potasiu și 313 calorii (îndeplinește 43% din necesarul zilnic de potasiu). Sunt, de asemenea, destul de bogate în fier, a cărei deficiență poate provoca anemie.

6. Prunele
O ceașcă de prune conține 1274 mg potasiu și 418 calorii (satisface 36% din necesarul zilnic de potasiu). De asemenea, fiind o sursă excelentă de vitamina A, prunele ajuta la stimularea sănătății vizuale și la prevenirea afecțiunilor oculare cum ar fi ochii uscați și degenerarea maculară și cataracta.

7. Somon
O jumătate de fileu de somon (198 g) conține 970 mg potasiu și 281 calorii (respectă 28% din necesarul zilnic de potasiu). Probabil cel mai mare beneficiu al somonului este conținutul său de omega-3, cunoscut pentru combaterea inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii, creierului, pielii și părului.

8. Cartofi dulci
133 g de cartofi dulci conțin 448 mg potasiu și 114 calorii (îndeplinește 13% din necesarul zilnic de potasiu). Având în vedere că, cartofii dulci au un indice glicemic scăzut și fibre bogate, pot funcționa excelent și pentru îmbunătățirea condițiilor de diabet.

9. Sfeclă
O ceașcă de sfeclă conține 1309 mg de potasiu și 39 de calorii (îndeplinește 43% din necesarul zilnic de potasiu). Zincul din sfeclă ajută la stimularea imunității. De asemenea, vă consolidează sănătatea părului.

10. Avocado
Un avocado conține 975 mg potasiu și 322 calorii (corespunde cu 28% din necesarul zilnic de potasiu). În afară de a fi bogat în potasiu, avocado este singurul fruct care oferă o cantitate bună de acizi grași mononesaturați sănătoși (cunoscuți pentru a reduce nivelul de colesterol și a proteja inima).

11. Suc de morcovi
O ceașcă de suc de morcovi (236 g) conține 689 mg de potasiu și 94 de calorii (îndeplinește 20% din necesarul zilnic de potasiu). Morcovii sunt super-bogați în vitamina A și alți antioxidanți puternici, cum ar fi beta-caroten, luteină și zeaxantină – toate acestea ducând la o creștere considerabilă a sănătății ochilor. Antioxidanții ajută și la combaterea cancerului.

12. Rodie
O rodie (282 g) conține 667 mg de potasiu și 234 de calorii (ceea ce reprezintă 19% din necesarul zilnic de potasiu). Rodiile sunt, de asemenea, o sursă bogată de flavonoizi, antioxidanți care ajută la combaterea inflamației și a unor afecțiuni asemănătoare, cum ar fi artrita. Acești antioxidanți din rodie pot îmbunătăți memoria.

13. Apă de nucă de cocos
O ceașcă de apă de nucă de cocos (240 g) conține 600 mg potasiu și 46 de calorii (îndeplinește 17% din necesarul zilnic de potasiu). De asemenea, apa de nucă de cocos este cunoscută pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, benefica pentru diabetici. De asemenea, apa de nucă de cocos scade nivelul de colesterol din sânge, ceea ce poate promova sănătatea inimii.