Hernie: tratamente naturiste pentru dureri de hernie

hernie tratamente naturiste tratament naturist

Hernie: tratamente naturiste pentru dureri de hernie

Hernie: durerea și dificultățile de mers sunt principalele simptome ale herniei. O poziție incorectă pe scaun, menținută pentru o perioadă lungă de timp, sedentarismul, numărul de kilograme în plus sau ridicarea frecventă a greutăților suprasolicită coloana vertebrală. Astfel, discurile din coloana vertebrală se deplaseză, se deformează sau chiar se rup și lezează terminațiile nervoase.

Tratamente naturiste pentru dureri de hernie cu: Ceai de coada calului

Toarnă apa clocotită peste 1 linguriță de plantă, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 1 oră. Bea câte 2 căni de ceai pe zi. Urmează tratamentul cel puțin 3 luni. Planta conţine o cantitate mare de sicliu în formă biologică, ce ajută la stoparea proceselor de degradare a ţesuturilor elastice ale coloanei vertebrale.

Tratamente naturiste pentru dureri de hernie cu: Tinctură de sânziene

Pune 20 de grame de pulbere de flori uscate în alcool de 50 de grade și lasă la macerat 2 săptămâni. Strecoară și ia câte 1 linguriță de tinctură de sânziene într-un pahar de apă, de trei ori pe zi, între mese. Tratamentul se face 49 de zile.

Tratamente naturiste pentru dureri de hernie cu: Tinctură de traista ciobanului

Pune într-un borcan de 1 litru 2 plante de traista ciobanului mărunțite, apoi acoperă cu alcool de 50 de grade. Pune borcanul la soare și lasă la macerat timp de 2 săptămâni, agitând de mai multe ori pe zi. La final strecoară și păstrează la rece, în sticle mici, închise la culoare. Tinctura are termen de valabilitate 2 ani. Masează zonele dureroase de 2 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru dureri de hernie cu: Cataplasme cu aloe vera

Rupe 1 frunză de aloe, stoarce gelul acesteia și aplică-l pe zona dureroasă. Masează timp de 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduță. Repetă procedeul de 2 ori pe zi. De asemenea, pentru rezultate mai bune, poți consuma aloe în fiecare dimineață, sub formă de suc sau înainte de fiecare masă.

Tratamente naturiste pentru dureri de hernie cu: Ceai de crețișoară

Lasă la înmuiat într-o cană cu apă, de seara până dimineața, 2 linguri de pulbere de crețișoară, apoi filtrează și păstrează maceratul. Fierbe partea solidă într-o cană cu apă, 1-2 minute, lasă la răcit, apoi combină cele două extracte. Bea un pahar înainte de masă. Planta ajută nu doar în tulburări menstruale, afecțiuni ale organelor pelviene sau simptome de menopauza, ci și în hernie inghinală și prolaps uterin.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Discopatia lombară

Ciocurile sau osteofitele: cauze, simptome, tratament

Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate