Fast food: o mâncare de nemâncat

Fast food doftoria

Fast food: o mâncare de nemâncat

Produsele sale creează dependență și sunt precum un drog.

Acestea sunt atât de îmbibate de conservanți, întrucât dacă lași un burger în afara frigiderului acesta nu se descompune.

Mâncarea de tip fast-food este o cauză majoră a obezității la copii și adulți, este mai ieftină și vine în porții uriașe.

Mănânci mai mult dar nu neapărat mai nutritiv.

Majoritatea acestor meniuri sunt ridicate în grăsimi, zahăr, calorii, carbohidrați, sare, pesticide, nanobacterii rezistente la foc, conțin OMG-uri și sunt sărace în fibre.

Pentru că acest tip de mâncare este sărac în nutrienți și minerale, senzația de sațietate dispare foarte repede și dorința de a mânca revine foarte curând.

Copiii sunt în mare pericol pentru că sunt bombardați zilnic cu acțiunile promoționale ale companiilor de fast food.

Citește și Cate calorii are o pizza

Copiii văd în medie o reclamă publicitară de mâncare fast-food, bomboane, băuturi răcoritoare sau cereale îndulcite pentru micul dejun, la fiecare 5 minute.

Pentru a motiva și mai mult copiii să consume fast-food, aceștia primesc jucării cu fiecare meniu, însă pe scurt: fast-food-ul ne ruinează sănătatea și scurtează viața.

Ideea însă nu este de a desființa conceptul de mâncare fast, întrucât se pliază pe un ritm de viață alert și creează noi locuri de muncă, ci de a cere din ce în ce mai vehement ca aceste fast-food-uri să-și schimbe meniurile și să ofere oamenilor mâncare autentică și hrană adevărată și nu „plastic”.

Poate avea un efect teribil asupra corpului:

  • Obezitatea este cauza principală a nenumăratelor probleme de sănătate care pot avea un impact grav asupra calității vieții.
  • Îți mărește șansele de a dezvolta boli de inimă și accident vascular cerebral.
  • Alimentele fast-food nu conțin substanțe nutritive, în special vitamine și minerale, cum ar fi calciu, fier, vitaminele A, B, C, D și E,potasiu, zinc etc.
  • Ficatul trebuie să lucreze mai mult pentru a elimina grăsimea din organism. Această grăsime artificială poate uneori să se acumuleze în ficat și să dăuneze.
  • Fast food-ul este încărcat cu aditivi și ingrediente nesănătoase: concentrare mintală slabă, lipsă de energie și alte probleme de sănătate mintală.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole