Cele mai bune tratamente cu sare

Cele mai bune tratamente cu sare

Cele mai bune tratamente cu sare

Sarea este vitală pentru organismul uman, ea participă la transportarea nutrienţilor, la constituirea ţesutului osos şi la multe altele. Sarea naturală conţine o mare cantitate de minerale şi oligoelemente. Este indispensabilă, întrucât numeroase terapii se bazează pe proceduri care o includ. Există numeroase tipuri de sare: sarea de mare, sarea gemă, sarea grunjoasă, sarea iodată, sarea fluorurată, sarea de Himalaya, sarea Fleur de Sel şi sarea dietetică (desodată). Cristalizată ca zahărul, ea se formează prin evaporare la suprafaţa mării, de unde se culege manual. Are un gust inconfundabil şi conţine peste 320 de minerale şi oligoelemente. Sării de Himalaya i se atribuie proprietăţi terapeutice deosebite.

Sarea – Aurul Alb

Foarte multe suferinţe pot fi ameliorate sau chiar vindecate prin proceduri cu sare. Printre altele, sarea face bine pielii; inhalaţiile, gargara şi duşul bucal cu sare pot fi de ajutor contra tusei, a guturaiului şi răguşelii, împachetările cu sare combat eficient durerile de articulaţii, iar la sângerările gingivale se recomandă „mestecarea” unei soluţii saline. Se ia în gură puţină sare de mare şi o cantitate mică de apă, se frământă şi se plimbă printre dinţi, până când cristalele de sare se dizolvă complet şi nu se mai simt. Ca efect colateral, vă veţi albii şi dinţi.

Aplicaţii pentru iritaţiile cutanate şi arsuri

Dizolvati 1 linguriţă de sare într-un pahar de apă. Inmuiaţi o pânză de bumbac sau de in în soluţia salină, stoarceţi-o bine şi tamponaţi sau masaţi uşor cu ea porţiunile de piele cu probleme. In funcţie de simptome, aplicaţiile se pot face de două ori pe zi.

Impachetările cu sare

Pentru astfel de împachetări aveţi nevoie de un săculeţ, pe care vi-l puteţi confecţiona singuri dintr-o pânză de bumbac sau de in. Trebuie să fie mai lung, ca să-l puteţi înfăşura în jurul locurilor care vă dor, şi să se închidă bine, pentru ca sarea să nu curgă din el. Săculeţul umplut cu sare se încălzeşte cam 15 minute într-un cuptor, la temperatura de 75 de grade Celsius, după care se înfăşoară pe articulaţia dureroasă. Această împachetare are un efect dezinflamator.

Lavajul nazal cu sare

Se pune 1 gram de sare de mare în 100 ml apă, iar apoi soluţia se trage pe nări.

Gargară contra durerilor în gât

Intr-un pahar plin cu apă caldă se dizolvă o lingură de sare. Cu acest lichid se face gargară de mai multe ori pe zi. Soluţia salină nu se înghite, ci se scuipă. Ea omoară microbii din zona faringelui şi, în plus, elimină mirosul neplăcut al gurii.

Sosetele „sărate”

Intr-un litru de apă, nu mai rece decât temperatura corpului, se dizolvă cam 5 linguriţe de sare marină. Se introduc în soluţie nişte şosete de bumbac, care apoi se storc bine şi se pun în picioare. Pe deasupra şosetelor ude se mai pun şi unele uscate. Procedura durează aproximativ o jumătate de oră. In tot acest timp, staţi întinşi în pat. Sosetele îmbibate în soluţie salină activează microcirculaţia şi stimulează metabolismul. Sunt de folos mai ales bolnavilor de gută, ca şi celor care au picioarele mereu reci şi degetele umflate.

Sarea de piele

Contactul sării cu pielea este realmente benefic. Ea activează circulaţia locală, elimină substanţele toxice şi are o uşoară acţiune antibacteriană. Rezultatele obţinute depind totuşi şi de proprietăţile sării. Nu numai pentru durerile în gât şi spălăturile nazale, este indicat să folosiţi o sare de calitate superioară, ci şi pentru îngrijirea corporală.