Zahărul, principalul inamic al sănătăţii!

zaharul principalul inamic al sanatatii doftoria

Zahărul este principalul inamic al sănătăţii noastre întrucât acesta hrăneşte în corp tot felul de micro organisme distrugătoare (viruşi, bacterii, fungi şi mucegaiuri) ceea ce declanşează butonul de reciclare a corpului, adică declanşează încet dar perceptibil degradarea interioară. Azi consumul de zahăr este cel mai ridicat din istorie. Prin anii 1800 consumul  de zahăr de persoană pe an era în jur de cinci kilograme. Acum, în zilele noastre, consumul de zahăr de persoană este în jur de 80 de kilograme pe an iar alţii susţin o cifră mult mai ridicată, în jur de 110 kilograme pe an de persoană. Alimentaţia din zilele noastre are un conţinut atât de ridicat de zahăr, încât indigenii care adoptă un astfel de mod alimentar, se aleg imediat cu diabet de tip 2, pentru că ei nu au experimentat asemenea nivel ridicat de carbohidraţi în alimente în întreaga lor istorie genetică. Chiar şi fructele sunt mai dulci în zilele noastre, graţie (din păcate) ingineriei genetice şi a metodelor moderne de cultivare. Corpul uman poate să gestioneze bine, cu succes, doar 15 grame de zahăr pe zi, iar unele meniuri din ziua de azi furnizează chiar şi 200 de grame de zahăr la o singură masă.

Trăim nişte timpuri în care medicii au declarat că, pentru prima dată în istorie, copiii sunt mai bolnavi decât părintii lor. Părintii noştri nu au avut parte de atâtea E-uri, atacuri chimice şi electromagnetice în vremurile lor, acum nimeni nemaifiind scutit de acestea, şi fiecare trebuie să ia o decizie individuală de a se feri făcând slalom printre produsele nocive, informaţiile eronate şi tacticile agresive de marketing ale marilor corporaţii care din păcate au ca prim scop costuri mici şi profituri mari şi nu neapărat sănătatea populaţiei.

Cum poţi reduce consumul de zahăr?

  • citeşte etichetele de pe ambalajele produselor, dacă conţin fructoză concentrată de porumb nu le cumpăra.
  • elimină din dietă şi din casă toate produsele care conţin zahăr, găseşte zahărul.
  • foloseşte îndulcitori care ştii că sunt mai sănătoşi precum ştevia, siropul de yacon, mierea bio, xilitolul (de mesteacăn) şi siropul de arţar.
  • nu mai consuma băuturi carbogazoase!
  • pregăteşte-ţi propriile sucuri acasă sau comandă sucuri fresh şi fără adaos de zahăr
  • consumă numai compot în suc propriu, nu în siropuri groase.