Tipuri de alimente care dăunează ficatului

alimente care dăunează ficatului

Alimente care dăunează ficatului: Sucurile carbogazoase

Băuturile dulci și băuturile carbogazoase sunt un pericol pentru ficat. Nu sunt recomandate nici sucurile așa-zis naturale din comerț, pe care scrie că nu au zahăr adăugat.

Cele mai bune sunt sucurile proaspete de fructe și legume, pe care le obții în casă, folosind un storcător de fructe sau pur și simplu pasând fructele și legumele dorite.

Alimente care dăunează ficatului: Dulciurile şi produsele sărate

Un ficat bombardat cu sare nu mai reușește să elimine din organism excesul de sodiu.

În ceea ce privește dulciurile, specialiștii susțin că sunt chiar mai periculoase decât grăsimile: excesul de dulciuri obosește ficatul și sfârșește prin a se depune în celulele hepatice, sub formă de grăsime.

Alimente care dăunează ficatului: Carnea grasă, untul, maioneza

Printre alimentele nesănătoase pentru ficat se numără cele bogate în grăsimi, precum carnea de porc, untura, unt, margarina, maioneza, frișca și gălbenușul (în exces).

Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse.

Poți însă să optezi cu încredere pentru cereale integrale, fructe, legume, carne de pui, pește.

Alimente care dăunează ficatului: Conservele

Conservele de carne și sosurile și supele la conservă sau la borcan ar trebui consumate în cantități mai mici.

Sunt bogate în sare, conțin aditivi alimentari și grăsimi nesănătoase.

Alimentele de tip fast-food şi produsele de patiserie

Alimentele de tip fast food au valoare energetică mare, multă sare, grăsimi saturate și trans.

Consumate frecvent, duc la acumularea depozitelor adipoase la nivelul ficatului.

Produsele de patiserie nu sunt nici ele lipsite de riscuri: pot conține grăsimi nesănătoase (margarină, ulei de palmier).

Unele sunt exagerat de sărate, altele foarte dulci, ceea ce perturbă, în timp, buna funcționare a ficatului.

Și biscuiții din comerț sau chipsurile sunt alegeri nesănătoase.

Alimente care dăunează ficatului: Produsele cu aditivi alimentari

Sunt de evitat toate produsele preparate și semipreparate care conțin aditivi alimentari sintetici.

De aceea, e bine să restricționezi consumul de mezeluri, de afumături ș.a.m.d. Aditivii de sinteză se acumulează la nivelul ficatului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Simptome ale unui ficat obosit

Alimente pentru ficat gras (steatoza hepatica)

Plante medicinale pentru ficat (ceai, infuzie, macerat)

Câţi români au hepatită şi probleme cu ficatul