Cele mai recomandate fructe dimineața

fructe dimineața

Fructe dimineața? Iată care sunt cele mai recomandate fructe dimineața:

Banane

Nu există un fruct mai iubit la masa de dimineață decât banana.

Pe lângă faptul că e delicioasă și versatilă, o banană îți oferă un aport de carbohidrați sănătoși care să te ajute să te ferești de foame pentru câteva ore.

În plus, este bogată în potasiu și magneziu și te ajută să menții tranzitul intestinal constant, datorită conținutului de fibră insolubilă.

Cele mai recomandate fructe dimineața: Mere

Merele sunt bogate în vitamine, dar și în fibră, ceea ce înseamnă că te vor menține mai sătul pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

În plus, au un aport caloric mic, astfel că nu trebuie să îți faci griji de kilogramele în plus, ba chiar din contră, merele sunt recomandate în dietă.

Mai mult, dacă obișnuiești să faci sport dimineața, mănâncă un măr înainte de antrenament și vei avea rezistenţa ceva mai ridicată la efort.

Kiwi

Acest fruct cu înveliș pufos e perfect pentru micul dejun datorită aportului său de vitamina C.

Aceasta este esențială pentru maximizarea absorbției nutrienților din alimente și se găsește din belșug în fructul de kiwi, alături de potasiu şi fibră.

În plus, consumul de kiwi dimineața ajută digestia și combate constipația.

Cele mai recomandate fructe dimineața: Fructe de pădure

Fructele de pădure precum zmeura, afinele, coacăzele, căpșunile sau mura sunt extrem de bogate în antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi.

Pe lângă asta, atunci când sunt consumate în mod constant, studiile arată că pot ajuta la prevenirea declinului mintal (și, prin urmare, și la prevenirea de boli mintale precum demența sau Alzheimer).

Iar când vine vorba de sport, anumite substanțe conținute de fructele de pădure ajută și combate febra musculară.

Grapefruit

Se pare că grapefruitul e un alt fruct ideal pentru micul dejun. Nu este recomandat să îl consumi singur, însă dacă mănânci jumătate de gref înainte de micul dejun normal, vei avea șanse mai mari să scazi în greutate, datorită proprietăților sale de ardere a grăsimilor.

În plus, grapefruitul reglează nivelul insulinei și al glicemiei și îți oferă un plus de hidratare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Fructe uscate: beneficii şi calorii

Cum depozităm fructele şi cum putem să le prelungim viaţa