Remedii pentru plămâni sănătoși

Remedii pentru plămâni

Remedii pentru plămâni

Organismul uman este construit astfel încât să se poată regenera, astfel că dacă ai renunțat la unul dintre cele mai grele vicii și anume fumatul, trebuie să știi că substanțele chimice complementare tutunului conținute de o țigară, se elimină destul de greu.

Pentru a ajuta într-un mod activ la renegerarea întregului organism, ai nevoie de foarte multă mișcare care oxigenează creierul și ajută circulația sângelui să transmită substanțe nutritive de calitate în tot corpul, ceea ce favorizează eliminarea toxinelor acumulare la nivelul plămânilor.

În primul rând trebuie să conștientizezi faptul că ai nevoie să faci o schimbare în viața ta, tocmai pentru a-ți menține sănătatea și a te bucura de ea timp îndelungat.

Remedii pentru plămâni

De aceea, este necesar să renunți la anumite obiceiuri nesănătoase cum ar fi consumul de făinoase, băuturi carbogazoase, prăjeli și dulciuri în exces.

Nu spune nimeni că trebuie să duci o viață doar în post, însă este bine să limitezi pe cât posibil tot ce este nociv organismului tău. Mai ales dacă ai renunțat la tutun, următorul pas va fi mult mai simplu.

Remedii pentru plămâni

Ai nevoie de 2 cm de ghimbir, 400 g de ceapă tocată, 2 linguri de pudră de turmenic, 400 g de miere și un litru de apă.

Pune apa la fiert și la primul clocot, adaugă ceapa și ghimbirul. Apoi las-o la foc mic 5-10 minute, adaugă turmenicul și ține-o pe foc până când toată compoziția scade la jumătate.

După ce s-a răcit, adaugă miere și pune totul într-un recipient pe care-l depozitezi la frigider.

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, și înainte de fiecare masă a zilei ia câte 2 lingurițe din acest amestec. În felul acesta vei accelera procesul de detoxificare a organismului.

Remedii pentru plămâni

Morcovii, pentru că au un conținut ridicat de carotenoizi, joacă un rol esențial în menținerea sănătății plămânilor, reparând țesutul pulmonar.

De aceea, este indicat să optezi pentru cât mai multe alimente bogate în carotenoizi, cum sunt varza, portocalele, piersicile, mango, nectarinele sau roșiile.

Atât turmenicul, cât și ghimbirul au proprietăți antibacteriene, antiseptice, antivirale și fac parte din condimentele minunate care te ajută să previi inflamațiile.

Ambele sunt de un real ajutor pentru a echilibra funcțiile organismului și pentru a-l ajuta să se regenereze.

Remedii pentru plămâni

Pentru a-ți păstra sănătatea, este necesar să alegi hrană alcalină, să-i furnizezi alimente bogate în potasiu care să sprijine fluidizarea lichidelor din organism.

Un mic dejun ideal este cel constituit dintr-o banană, o jumătate de cană de mure, o jumătate de papaya, 2 pahare de lapte de migdale. Toate se amestecă într-un blender și se consumă imediat.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ceai de coji de nucă: tratament naturist pentru plămâni

Remedii naturiste pentru diferite boli de plămâni

Plămâni: tratament naturist pentru boli de plamani

8 Metode de detox pentru plămâni

Dieta alcalină: eficientă în combaterea inflamațiilor, artritei și cancerului