Ce se întâmplă în organism dacă consumi zilnic turmeric

turmeric consumat zilnic

Ce se întâmplă în organism dacă consumi zilnic turmeric

Turmeric: este originar fiind din cultura asiatică, foarte asemănător cu ghimbirul, rădăcina sa se folosește de secole și în scop terapeutic. În special pentru faptul că poate reduce inflamațiile existente în organism, deoarece conține peste 20 de compuși benefici organismului uman.

Principala sa substanță activă și anume curcumina este responsabilă în primul rând pentru culoarea sa și apoi pentru capacitatea sa de a distruge celulele canceroase și pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi ce îți pot afecta sănătatea.

Consum zilnic de turmeric – Susține buna funcționare cerebrală

Creierul tău are nevoie în permanență de stimulente, iar turmenicul ajută la îmbunătățirea capacității de memorare și te poate ajuta să te adaptezi mult mai ușor și repede la situațile cu care te confrunți.

Consum zilnic de turmeric – ține la distanță afecțiunea Alzheimer

Contribuie la ținerea la distanță a afecțiunii Alzheimer, mai ales în urma studiului făcut pe șoarecii de laborator, studiu publicat în revista Public Library of Science.

Consum zilnic de turmeric – este un bun digestiv

Nu doar capacitățile sale de a trata inflamațiile îl recomandă spre a fi consumat zilnic ci și faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei. Potrivit unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center, există o serie de afecțiuni pentru care turmenicul s-a dovedit a fi foarte util și anume indigestie, colici. În cazul ulcerelor însă, acest condiment nu se recomandă a fi utilizat deoarece este mult prea acid.

Consum zilnic de turmeric – poate reduce riscul de cancer

Cercetătorii susțin faptul că turmenicul interacționează la nivel molecular, fiind astfel util în ținerea la distanță a celulelor canceroase și la remisia lor atunci când sunt în stare incipientă.

Consum zilnic de turmeric – contribuie la buna funcționare cardiacă

Consumul de turmenic asigură buna funcționare cardiacă deoarece împiedică blocarea arterelor și astfel previne apariția infarctului.

Consum zilnic de turmeric – scade colesterolul

Este eficient și în scăderea colesterolului, însă trebuie să ai grijă dacă iei anticoagulante deorece cu anumite medicamente poate interacționa.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

5 alimente care ar trebui consumate zilnic

De cât Magneziu avem nevoie zilnic și în ce alimente îl găsim

10 motive pentru care ceaiul ar trebui consumat zilnic