Ceai de coji de nucă: tratament naturist pentru plămâni
Ceai de coji de nucă: Deşi multă lume le consideră nefolositoare şi le aruncă, cojile de nucă au, datorită compoziţiei lor, câteva calităţi extraordinare. Nucile în general sunt de departe unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru, iar cojile lor pot fi folosite într-o mulţime de tratamente naturiste.
Apreciate mai ales în alimentaţie, pentru miezul lor gustos şi hrănitor, nucile sunt şi remedii minunate pentru sănătate având mai multe substanţe nutritive decât: carne, lapte, ouăle şi de aceea, se recomandă în alimentaţia persoanelor cu distrofie alimentară, anemie, convalescenţă, epuizare nervoasă.
Cojile de nucă, folosite în tratamentele naturiste, cel mai des sunt utilizate sub formă de ceaiuri.
Ceai de coji de nucă: Tratamente naturiste cu coji de nucă
Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela că este bun pentru circulaţia sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat.
Aici mai adăugăm şi un altfel de preparat din coji de nucă, care ajută tot la subţierea sângelui şi anume maceratul de nuci. Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de ţuică (se poate folosi şi alcool alimentar sau votcă).
Se ia câte o lingură de macerat, dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.
Ceaiul de coji de nucă ajută şi la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoza.
Ceaiul din coji de nuci este de asemenea un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. O mână de coji de nucă se fierb în apă până dau în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
O altă reţetă pentru tratarea tusei constă în prepararea unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient. Se sparg uşor cu ciocanul 10 nuci (doar cât să obţineţi o mică fisură) şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistenţa şi culoarea siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creşterea imunităţii, pentru răceală şi tuse.
Cojile de nucă au de asemenea efecte depurative, sunt stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale şi renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente şi calmante.
Ceaiul din coji de nucă îi ajută şi pe bolnavii de ulcer. Se prepară un ceai din membranele (pereţii care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se ia câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemâncate. Este esenţial să se facă un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică pentru tratarea ulcerului.
Persoanele care consideră că au deficit de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest ceai.
Pentru diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune se foloseşte o tinctură din membranele uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml, se umple o treime a lui cu membrane tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică (votcă, alcool alimentar) şi se lasă la macerat 21 de zile.
După stoarcere, se păstrează într-o sticluţă de culoare închisă. Se ia câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masă.
Ceai de coji de nucă: Coaja verde de nucă
Cojile de nuci verzi sunt foarte bogate în vitamina C, de 40 ori mai mult decât sucul de portocală şi de 10 ori mai mult decât cel de lămâie. Conţin taninuri, uleiuri volatile, minerale, flavonoide, care le conferă proprietăţi terapeutice deosebite.
Au acţiune antiseptică, emolientă şi regeneratoare asupra părului. Sunt recomandate pentru întărirea firului de păr şi pentru prevenirea căderii părului. De asemenea, au proprietăţi astringente, fiindu-le de folos în special persoanelor cu părul gras sau cu tendinţă de îngrăşare. De asemenea sunt foarte utile pentru cei care au eczema pe pielea capului sau mătreaţă excesivă.
Coaja de nucă verde poate fi colorant natural pentru păr, pasta colorantă pentru păr preparându-se relativ uşor: 100 de grame de pulbere se amestecă cu apă caldă, puţin suc de lămâie sau oţet, o linguriţă de ulei hrănitor, se amestecă totul, se lasă jumătate de oră, după care se aplică pe păr.
Ceai de coji de nucă
Atenţie: se folosesc mănuşi pentru că pătează. În acest mod se obţin reflexe castanii-arămii pe părul de culoare blond mediu, castaniu deschis şi castaniu mediu. Părul negru sau castaniu închis, capătă doar o strălucire frumoasă şi o uşoară tentă arămie, acţionând mai mult ca un nuanţator uşor. Nu acoperă bine firele albe.
Coaja verde de nucă ajută la tratarea negilor. Decojiţi câteva nuci şi masaţi zonele afectate cu coaja verde. Acest înveliş este bogat în substanţe care tratează infecţiile, precum iodul şi taninurile.
Coaja verde de nucă de asemenea ajută la tratarea unor boli precum varice, dermatoză, boli ale aparatului locomotor. Se fac frecţii uşoare sau se aplică comprese cu macerat din coajă verde de nucă.
Reţetă pentru macerat coji de nucă verde : se umple un borcan pe 2/3 cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se lasă la macerat 2-3 săptămâni.
Siropul din coji verzi de nucă este un întăritor excelent şi totodată un leac pentru boli de stomac. Ingrediente: 2-3 pumni de coji verzi de nucă proaspăt adunate se taie mărunt şi se fierb 10 minute într-un litru de apă în care se pun şi 3 cuişoare aromate.
Ceai de coji de nucă
Se lasă să se răcească, se strecoară şi se amestecă cu 1 kilogram de zahăr tos. Se toarnă în sticle de culoare închisă. Se ia de trei ori pe zi câte o linguriţă, după mesele principale.
Pentru reumatism puteţi umple o sticlă sau un borcan cu coji proaspete de nucă şi turnaţi gaz lampant peste ele, atât cât să le acopere. Lăsaţi la macerat opt – zece zile, filtraţi şi păstraţi lichidul departe de sursa de căldură şi ferit de copii. Cu acest amestec se fac frecţii locale împotriva durerilor reumatice.
Este drept, nu miroase bine, dar este un remediu 100% natural, care nu are reacţii adverse, nu dă dependenţă şi este foarte ieftin, ca toate celelalte tratamente naturiste din coji de nucă.
Ceaiul din coji de nucă este recomandat în special fumătorilor, dar poate fi folosit si de nefumători, întrucât va avea un efect uimitor asupra întregului organism.
Pentru fumători, ai nevoie de coaja de la o nucă si 300 de ml de apă. Pune într-un ibric apă, apoi adaugă peste apă cojile de la nucă. Fierbe continutul până când acesta scade la 200 de ml. Iti va fi foarte usor să măsori dacă vei avea un ibric cu gradatie.
Ceai de coji de nucă
Asadar, după ce a scăzut la 200 de ml, opreste focul. Lasă „ceaiul” să se răcească. Acesta se consumă rece.
Consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 30 de zile, acest remediu va avea un efect uimitor asupra plămânilor, reusind să elimine substantele nocive acumulate în timp prin intermediul fumatului.
Totodată acest amestec va elimina si blocajele arterelor, îmbunătătind fluxul de sânge ceea ce va duce la îmbunătătirea functionării inimii, stiind mai ales faptul că micsorarea arterelor este adeseori un semn al otrăvirii cronice cu nicotină.
Este indicat să nu opresti consumul acestui „ceai” după cele 30 de zile, deoarece el contribuie în timp la reglarea tensiunii si la eliminarea anginei pectorale.
Ceai de coji de nucă: Remediu împotriva tusei
Ceaiul din coji de nuci poate calma tusea. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.
Ceai de coji de nucă: Tratează ulcerul
Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.
Ceai de coji de nucă: Sursă de calciu
Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.
Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe. Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice.
Remediul de mai jos este recomandat mai ales fumătorilor şi presupunea folosirea cojilor de nuci uscate.
Pune la fiert o mâna de coji de nuci în 300 de ml de apă pentru a face un ceai. Se fierbe până când mai rămân doar 200 ml de lichid.
Ceaiul din coji de nuci se consumă rece, pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă. Dacă nu îţi place gustul îl poţi îndulci cu un pic de miere. Se consumă timp de o lună.
Acest ceai are efect asupra plămânilor, reuşind să elimine substanţele nocive acumulate din cauza fumatului.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citește și alte articole din categoria Ceaiuri