Circulația deficitară a sângelui: cauze și remedii

Circulația sângelui doftoria

Circulația sângelui

Dacă sângele nu circulă în mod corespunzător, există nenumărate probleme cu care vă puteți confrunta în viitorul apropiat. Sistemul de circulație din corpul dvs. este pe deplin responsabil pentru trimiterea substanțelor nutritive, a oxigenului și a sângelui în tot corpul. Slabă circulație a sângelui apare atunci când fluxul sanguin este redus la o anumită parte a corpului. Aceasta este o problemă mare și poate duce la multe probleme; poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme de sănătate care sunt prezente.

Există multe semne care pot fi dezvăluite dacă suferiți de o circulație deficitară a sângelui. 

Mâinile și picioarele care tind să se simtă amorțite și foarte reci
Amețeli care apar de fiecare dată când te ridici
Rănile dvs. durează mai mult timp pentru a se vindeca
Memorie slabă
Piele cu o nuanță albăstruie

O idee clară despre ce circulație deficitară și problemele de sănătate pe care le-ar putea prezenta:

Boala arterială periferică
Varice
Cheaguri de sânge
Obezitatea
Diabet
Boala lui Raynaud etc.

Modalitățile naturale cu care vă puteți îmbunătăți circulația:

 • Hidratarea:

Una dintre cele mai bune modalități de a vă garanta un flux sanguin constant și neted este să stați hidratat toată ziua. Majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă și nici nu știu cât de multă apă ar trebui să bea. Toată lumea este diferită și fiecare organism este diferit, astfel încât cantitatea de apă pe care fiecare persoană ar trebui să o bea variază.

 • Usturoiul:

Usturoiul este, practic, o modalitate naturală de a vă ajuta să vă subțiați sângele. Sângele circulă în mod corespunzător și reduce sau scapă de orice cheag de sânge. Nu numai că este o modalitate delicioasă de a vă conserva alimentele și de a le aroma, este, de asemenea, un remediu natural pentru îmbunătățirea fluxului sanguin.

 • Plante medicinale:

Adăugarea de plante medicinale în dieta dvs. este o altă modalitate foarte bună de a stimula fluxul sanguin și de a transforma circulația slabă într-una sănătoasă. Plantele medicinale sunt excelente deoarece acestea ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin prin întărirea vaselor de sânge. O alegere excelentă în alegerea plantelor dvs. este rozmarinul, care are o reputație puternică pentru creșterea circulației.

 • Semințele de floarea-soarelui:

Ele pot fi mici, dar impactul lor este puternic. Ele sunt bogate în vitamina E și sunt gata să vă îmbunătățească circulația sângelui. Semințele de floarea soarelui sunt, de asemenea, cunoscute pentru a scăpa de toate aceste cheaguri de sânge.

 • Fructele citrice:

Citricele sunt bogate în vitamina C. Adăugați în dieta dvs. lămâi și portocale pentru a vă asigura că vă obțineți vitamina C. Citricele sunt alimente care ajută la o circulație sănătoasă a sângelui. Încercați să mâncați o portocală la prânz și să beți suc proaspăt de portocale la micul dejun.

 • Ciocolata neagră:

Ciocolata neagră este grozavă pentru că este plină de antioxidanți cunoscuți și ca flavonoide. Acești antioxidanți cresc fluxul sanguin. Asigurați-vă că folosiți ciocolată neagră, care are toate beneficiile de sănătate pe care le cautați.

 • Semințele de dovleac:

Sunt o sursă bogată a vitaminei E, care menține sângele în mișcare și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

 • Nucile:

Conțin niacină sau vitamina B3 care, în mod esențial, dă sângelui nostru un impuls și, prin urmare, poate preveni problemele de circulație.

 • Pepenii:

Pepenii sunt bogați în licopen, care pot ajuta la prevenirea formării plăcii (substanța care poate interfera cu fluxul sanguin în artere). Licopenul poate ajuta circulația sanguină sănătoasă.

 • Ardei iute:

Capacitatea de a stimula sistemul nervos central este principala modalitate prin care ardeiul iute se poate dovedi util în combaterea problemelor circulatorii. Și asta ar putea explica de ce este una dintre cele mai des întâlnite alimente pentru circulația destinate acestui scop.

 • Pătrunjel:

Pătrunjelul este un vasodilatator natural și capacitatea sa de a ajuta la deschiderea vaselor sângelui în tot corpul conferă beneficiile sale circulatorii. Pătrunjelul oferă și alte atribute utile organismului, cum ar fi vitaminele B12 și C, care sunt, de asemenea, cunoscute pentru beneficiile lor circulatorii.

 • Păducel:

O altă plantă care se găsește frecvent în suplimentele care sunt folosite pentru a ajuta sănătatea circulatorie, păducelul ajută corpul atât prin reglarea ritmului inimii, cât și prin îmbunătățirea fluxului sanguin. În plus, îmbunătățește starea mușchilor inimii pentru a ajuta la contracțiile sănătoase și regulate.

 • Hidroterapia:

Hidroterapia este un alt remediu natural eficient pe care îl puteți încerca pentru a vă ajuta circulația, precum și pentru a vă ajuta să rămâneți fericiți și sănătoși. Aceasta este o modalitate excelentă de a face sângele să circule. Faceți duș și alternați apa între fierbinte și rece. Acest lucru nu numai că oferă o experiență diferită, ci ajută și circulația.