Gheara pisicii (Gheara-mâţei): beneficii și contraindicaţii

gheara pisicii

Gheara pisicii

Planta cu numele gheara-pisicii a fost utilizată pentru prima dată în anii ’80, la tratarea rănilor deschise.

Acţiona ca un cicatrizant eficace. În timp s-au făcut din plantă remedii pentru tulburări digestive, artritei şi altor boli.

Gheara-pisicii este extrasă din scoarţa sau rădăcinile unei viţe amazoniene, care se caţără pe copacii din pădurile tropicale.

Prezintă doi spini curbaţi,care au forma, la baza frunzelor, similară cu ghearele de pisică.

Remediile, precum plantă uscată, capsule gelatinoase, comprimate şi tinctură, din această plantă pot creşte imunitatea, iar asta o face un aliat de încredere în sinuzita şi alte infecţii.

De asemenea, remediile cu gheara-pisicii ajută în tratamentul alopat al cancerului. Mai mult, preparatele din plantă poate calma durerea cronica , reduce inflamaţiile în gută şi artrită.

Planta deţine multe substanţe active care stimulează activitatea sistemului imunitar şi au efect antiinflamator.

De aceea este adesea recomandată în tratamentul artritei, dizenteriei, ulcerului şi altor boli infecţioase şi inflamatorii.

Gheara-pisicii are în componenţă substanţe care susţin sistemul imunitar, pentru că stimulează celulele imune care distrug virusurile, bacteriile şi alte microorganisme responsabile de apariţia bolilor.

Extractul de gheara-pisicii este considerat un medicament puternic în Germania şi Austria, poate la fel de eficient cum sunt antibioticele la noi, astfel că este eliberat doar cu reţetă de la medic.

Gheara pisicii este recomandată ca fiind una dintre cele mai bune plante antivirale pentru a stimula sistemul imunitar și a lupta împotriva infecțiilor. ( Simptome de infecţie în organism )

Această plantă puternică nu este numai proprietăti antivirale, are de asemenea, proprietăti anti-inflamatorii, antimutagenic și antioxidante.

Exista dovezi care arata ca Gheara matei poate fi folosita cu succes în tratamentul multor afectiuni precum: tumori, artrite, bursite, guta,

fibroame, astm, febra, alergii, scleroze multiple ( Leuconevraxita ), ulceratii, oboseala cronica si depresie, candidoza, paraziti, gastrite, hemoroizi, afectiuni ale prostatei,

diabet, hipoglicemie, sindrom premenstrual, probleme circulatorii, si multiple infectii virale si bacteriene, inclusiv SIDA.

De asemenea s-au înregistrat rezultate foarte bune în rândul pacientilor supusi tratmentelor de chimioterapie.

În anii ’70, cercetătorii ştiinţifici au găsit dovezi că scoarţa interioară şi rădăcina conţin elemente preţioase care inhibă dezvoltarea tumorilor la animale. (Citeste si alte articole despre animale)

Gheara de pisică este un medicament pe bază de plante folosit în practica tradițională pentru a trata hipertensiunea arteriala, precum și problemele de sănătate neurologică.

De asemenea, unele dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale plantei includ abilitatea de a reduce inflamatia, de a calma problemele gastro-intestinale, de a trata anumite tipuri de cancer, de a îmbunatati sistemul imunitar si de a preveni bolile degenerative.

Gheara pisicii: Tratează sinuzita

O cantitate mică de pulbere de gheara-mâţei (2-4 g) poate ajuta la eliberarea sinusurilor, precum şi infecţiile de gât şi urechi în 48 -72 de ore, iar picăturile de ceai puse în ochi de 2-3 ori pe zi ajută în cazul conjunctivitelor.

În caz de sinuzită, poţi prepara un decoct dintr-o linguriţă de rădăcina sau coaja plantei pe care o fierbi în 500 ml de apă 20-30 de minute. Lichidul rezultat îl consumi pe parcursul întregii zile.

Gheara pisicii: Ameliorează durerile provocate de artrită

Un studiu efectuat de cercetătorii americani a demonstrat beneficiile plantei în cazul osteoartritei.

În cadrul cercetării, 45 de pacienţi care sufereau de această afecţiune au fost monitorizate 4 săptămâni, iar cei cărora le-a fost administrată gheara-mâţei, la numai o săptămână, au simţit ameliorări ale durerilor asociate cu această boală.

Cel mai bun remediu este tratamentul cu pulbere de gheara-mâţei, aceasta calmând durerile. Fiind un puternic antiinflamator, remediul cu gheara-mâţei poate ajuta la păstrarea cartilajului sănătos la încheieturile vârstnicilor.

Gheara pisicii: Efectele bolii Lyme

Bacteria care provoacă boala Lyme se transmite prin căpuşe.

Odată instalată în organism, aceasta nu provoacă imediat simptome, însă dacă ele există sunt legate în general de febră, mâncărime şi dureri de încheieturi.

Un studiu realizat timp de şase luni a urmărit cum a răspuns la tratamentul cu gheara pisicii un grup de persoane care aveau boala Lyme în stadiu avansat.

În timpul cercetărilor, subiecţii au fost împărţiţi în două echipe. Un grup a fost tratat cu antibiotice clasice, care se dau în acest caz, iar altul, cu gheara pisicii.

La sfârşitul perioadei s-a constatat, în cazul primei grupe, o slabă îmbunătăţire a stării de sănătate.

În schimb, cei care au beneficiat de efectele plantei şi-au îmbunătăţit starea de sănătate cu un procent uluitor, adică 85% dintre pacienţi nu mai prezentau nicio urmă a bacteriei Lyme în sânge.

Studiul a demonstrat că acest remediu naturist folosit de indigeni este într-adevăr benefic şi că are calităţi antibacteriene şi antivirale.

Practic, compuşii activi din gheara pisicii acţionează asupra celulelor din sistemul imunitar, cărora le stimulează activitatea.

Gheara pisicii: Combate oboseala cronică

Specialiştii în medicina naturistă recomandă gheara pisicii pentru o serie de boli deosebit de serioase, cum ar fi HIV/SIDA, oboseala cronică, bolile inflamatorii cronice precum sindromul intestinului iritabil ori artrita reumatoidă, dar şi în cazurile de astm.

Gheara pisicii: Stimulează producţia de celule albe

Specialiştii au descoperit compuşi activi foarte importanţi ai acestei plante.

Astfel, ea este bogată în alcaloizi POA şi TAO, precum şi în flavanoide, tanine şi antioxidanţi.

În cercetările de laborator s-a demonstrat că extractele de POA (alcaloizi oxindol pentaciclici) din gheara pisicii stimulează producţia de celule albe şi inhibă dezvoltarea tumorilor.

Această calitate ar putea fi folosită pentru a crea medicamente care să lupte împotriva cancerului.

Gheara pisicii: Contraindicaţii

Femeile gravide ori care intenţionează să rămână însărcinate sau cele care alăptează trebuie să evite această plantă. Nu se ştie cât de sigură este în aceste situaţii şi dacă nu poate provoca un avort spontan.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria