Febra: ce afecţiuni poate ascunde febra

febra

Febra: ce afecţiuni poate ascunde această problemă

Diaree

Febra poate să apară şi în cazul în care o persoană suferă de indigestie. De asemenea, infecţiile urinare se pot manifesta prin febră. Alte simptome date de cistită sunt usturimea la micţiune, urină cu sânge, urinări dese, dar şi dureri în zona pelvină.

Stresul poate fi vinovat pentru febra mare

Oamenii de ştiinţă spun că stresul cronic poate afecta producţia de serotonină, hormon care ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos. Când acest hormon nu mai este secretat în mod corespunzător apar manifestări neplăcute ale corpului, printre care şi febra. Este cunoscută drept febră psihogenă.

Unele medicamente pot avea efecte sub forma de febră

Febra poate să apară şi în urma administrării unor medicamente. Poate fi vorba despre unele pastile contra hipertensiunii arteriale, dar şi unele antibiotice pot avea acest efect de febră. La bebeluşi, febra poate să apară şi în momentul erupţiilor dentare.

Leucemia

Febra apare şi în caz de cancer, mai ales leucemie şi cancer de rinichi. Simptomele se întind pe o perioade mai îndelungate.

Embolia pulmonară

Este cunoscut faptul că pneumonia şi virozele au drept simptom ca şi febră. Şi embolia pulmonară însă poate da astfel de manifestări. Boala apare când un cheag de sânge blochează brusc o arteră pulmonară. Printre manifestări se mai numără şi respiraţia îngreunată, transpirațiile abundente şi durerea în piept. Pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital.

Temperatura corpului mai mare de 38 de grade Celsius anunţă debutul febrei.

Există patru grade ale febrei:

  • starea subfebrilă 37-38 de grade Celsius
  • febră moderată 38-39 de grade Celsius
  • febră ridicată 39-41 de grade Celsius
  • febră foarte mare, adică mai mult de 41 de grade Celsius (hipertermie)

Citeşte şi alte articole:

Ceai de mentă: pentru febră, imunitate, stres

Care sunt primele semne ale apendicitei

Ce semne îți trimite corpul când ai probleme cu fierea (bila)