Ceai de mentă: pentru febră, imunitate, stres

ceai de mentă doftoria

Ceai de mentă

Este puternic și are o gamă largă de beneficii pentru sănătate, există totuși unele efecte secundare posibile. Mentolul poate acționa ca un alergen la unele persoane și poate provoca arsuri la alții. Ambele reacții sunt de obicei ușoare, dar consultarea unui medic despre posibilele alergii este întotdeauna o idee bună. Ceaiul este considerat carminativ, deoarece ajută la mutarea gazului prin corp, pe măsură ce se acumulează, în loc să provoace balonare, crampe și disconfort la nivelul stomacului.

Ceaiul de mentă relaxează corpul și mintea, elimină respirația urâtă, ajută la scăderea în greutate și stimulează sistemul imunitar.

  • Previne greața și vărsăturile

Ceaiul de mentă este un antispasmodic, reduce vărsăturile și greața, chiar și în caz de rău de mișcare atunci când sunteți într-un avion.

  • Îndepărtează respirația neplăcută

Elementul antibacterian ucide germenii care pot duce la halitoză, în timp ce mentolul din ceai copleșește mirosul neplăcut și vă lasă respirația proaspătă și curată. Gustul puternic, mentolat și calitatea antibacteriană a ceaiului de mentă fac din acesta un mod ideal de îmbunătățire a respirației.

  • Reduce febra

Ceaiul de mentă are mentolul ca o componentă principală, așa că băutul de ceai poate provoca transpirații externe, în timp ce mentolul răcește corpul în interior. Acest lucru poate reduce o febră, dar și inflamația și disconfortul asociat acesteia.

  • Îmbunătățește imunitatea

Oligoelementele vitaminei B, potasiul, antioxidanții și calciul, ajută organismul să rețină substanțele nutritive pentru a lupta împotriva bolilor și a îndeplini funcțiile necesare pentru a menține funcționarea într-un mod sănătos.

  • Pierderea în greutate

Aroma uleiului de mentă și a componentelor sale organice vă pot ajuta să vă controlați apetitul, astfel încât să puteți reduce cantitatea de mancare și să preveniți obezitatea.

  • Reduce nivelurile de stres

Natura sedativă sau antispasmodică naturală a mentolului ajută să obțineți o ușurare instantanee de stresul mental.