3 alimente ce combat sindromul premenstrual

sindromul premenstrual doftoria

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual este un sindrom și nu trebuie considerat o boală. Cea mai bună soluție este să privești cu calm și seninătate manifestările specifice acestei perioade și să aplici soluții naturiste.
Ca reguli generale care trebuie aplicate mereu, trebuie să știi că în acestă perioadă delicată este recomandată reducerea consumului de zahăr și creșterea aportului de grăsimi sănătoase (peste gras, avocado, nuci crude și migdale), o foarte bună hidratare, odihnă și evitarea stresului, dat fiind faptul că hormonii de stres amplifică simptomele.

Migdale. Aceste fructe uleioase sunt ideale în dieta femeilor. Migdalele sunt o excelentă sursă de magneziu, un alt mineral care se află în cădere liberă în perioada premenstruală. Migdalele pot calma durerile de cap și pot îmbunătăți substanțial starea de spirit. Magneziul din migdale contribuie la reducerea retenției de apă, specifica perioadei.

Ananas. Conținutul foarte mare de mangan este marele merit al acestui fruct. Există studii care au dovedit că unele din simptomele premenstruale sunt consecința unui nivel foarte scăzut de mangan. Ananasul (în varianta proaspătă), este ideal în perioada pre-menstruala pentru conținutul mare de apă naturală și vitamine. Este recomandat să mănânci una-două felii de ananas, pe zi, imediat ce apar primele simptome premenstruale.

Brânză. Sindromul premenstrual este asociat unei reduceri a nivelului de calciu în organism. O alimentație bogată în lactate și, mai ales, brânzeturi compensează acest deficit. Compensarea deficitului de calciu atenuează crampele abdominale, starea generală de disconfort, dar și senzația de foame și nevoia de dulce.
In perioada premenstruală aportul de calciu trebuie să crească cu circa 10%, pe lângă doza zilnică de calciu recomandată pentru femei, care este cuprinsă între 1000 și 1200 de miligrame. Efectele aportului crescut de calciu se simt dacă vei mânca la fiecare masă un produs lactat și cel puțin două porții de brânză, pe zi.