Conopida: 7 motive să consumi conopidă mai des

conopida beneficii proprietati

Conopida: 7 motive să consumi conopidă mai des

Conopida este o legumă pe care merită să o includeți în mod regulat în alimentația dumneavoastră, deoarece conține o varietate impresionantă de nutrienți, incluzând aici vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe fitochimice.

1. Conopida: pentru aparatul digestiv

Aceasta este o sursă importantă de fibre alimentare pentru sănătatea digestivă. Conform publicației World’s Healthiest Foods (Alimentele cele mai sănătoase din lume): „Cercetătorii au determinat că sulforafanul din glucozinolații din conopidă (glucorafanina) pot ajuta la protejarea mucoasei stomacale. Sulforafanul oferă acest beneficiu pentru a preveni proliferării bacteriane a Helicobacter pylori în stomac sau pentru a preveni ca această bacterie să se fixeze pe peretele stomacului”.

2. Conopida: îmbunătățește sănătatea creierului

Conopida este de asemenea o sursă bună de colină, care este una din vitaminele de tip B, cunoscută datorită rolului său în dezvoltarea creierului. Consumul de colină în timpul sarcinii oferă beneficii incredibile activității cerebrale ale fătului, ceea ce indică faptul că poate îmbunătăți funcția cognitivă, procesele de învățare și de memorare. Colina poate reduce inclusiv declinul memoriei relaționat cu vârsta și vulnerabilitatea creierului față de toxine în timpul copilăriei, și de asemenea poate oferi această protecție și după această perioadă.

3. Conopida: susține sănătatea inimii

S-a descoperit de asemenea că sulforafanul din conopidă și alte legume crucifere îmbunătățește în mod semnificativ tensiunea arterială și funcția renală. Oamenii de știință consideră că beneficiile sulforafanului sunt relaționate cu îmbunătățirea la metilării ADN-ului (metilarea fiind procesul de fixare a unei grupări metil pe o moleculă), care este crucială pentru o funcționare celulară normală și expresia genică adecvată, în special în stratul intern al arterelor -care este supus daunelor – cunoscut sub numele de endoteliu.

4. Conopida: ajută la detoxifierea organismului

Aceasta întărește capacitatea corpului de a se detoxifia în multiple moduri. Conopida conține antioxidanți care ajută la detoxifierea organismului astfel: în faza 1 împreună cu nutrienții care conțin sulf, importanți pentru activitățile detoxifiante ale organismului; faza 2. glucozinolații din conopidă activează enzimele de detoxifiere.

5. Conopida: antiinflamatorie

Conopida conține o mare cantitate de nutrienți antiinflamatorii care ajută la menținerea nivelului de inflamație sub control, incluzând indol-3-carbinol sau I3C, un compus antiinflamatoriu care poate acțiunea la nivel genetic pentru a ajuta la prevenirea reacțiilor inflamatorii la nivelul cel mai fundamental.

6. Conopida: combate cancerul

Aceasta conține sulforafan, un compus al sulfului care s-a demonstrat că distruge celulele mamă canceroase, încetinind astfel creșterea și dezvoltarea tumorilor. Unii cercetători consideră că eliminarea celulelor mamă canceroase ar putea fi cheia controlării cancerului. De exemplu, mai multe cercetări medicale au demonstrat că combinația dintre conopidă și curcumină (componenta activă din turmeric), poate ajuta la prevenirea și la tratare în caz de cancer de prostată.

7. Conopida: este bogată în vitamine și minerale

De exemplu, s-a constatat că majoritatea persoanelor din Statele Unite au mari deficiențe de nutrienți, necesari pentru o bună funcționare a corpului. Dacă se consumă conopidă în mod regulat, aceasta este o modalitate simplă de a obține acești nutrienți atât de necesari pentru corp. O porție de conopidă conține 77% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Conopida este de asemenea o sursă foarte bună și la îndemână de vitamina K, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, potasiu și mangan.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole