Săpun de cărbune: natural și ideal pentru ten

Săpun de cărbune doftoria

Săpun de cărbune

Ați auzit despre combinația neobișnuită de cărbune și săpun? Ei bine, chiar și mai surprinzător, cărbunele este ingredientul principal în multe produse recente de îngrijire a pielii și oferă beneficii uimitoare.  Acest articol vă va dezvălui taine despre cărbune și multe avantaje ale săpunului activ de cărbune.
Cărbunele a fost folosit în medicamente de peste mii de ani. Vechii egipteni au folosit-o ca o comoara pentru a curăța rănile. Hindușii au folosit-o pentru filtrarea apei. De asemenea, în secolul al XVIII-lea, farmaciștii și chimiștii au studiat cărbunele pentru a-și descoperi abilitățile de protecție împotriva toxinelor. În prezent, cărbunele activ (una dintre formele prelucrate) este utilizat în filtrele de apă, precum și un antidot pentru otravă.
Recent, cărbunele a câștigat popularitate pentru beneficiile pe care le oferă pielii. Ar putea suna bizar, dar cărbunele prelucrat este inclus ca un ingredient important în săpunurile și detergenții naturali din întreaga lume. Principalele avantaje asociate cu săpunul de cărbune sunt prezentate mai jos.

Beneficiile săpunului activ de cărbune

1. Tratamentul tenului gras:
Mulți dintre voi ar putea fi sătui în încercarea în nenumărate moduri de a trata pielea grasă. Se agravează în timpul sezonului de vară. Săpunul de cărbune absoarbe uleiul excesiv împreună cu murdăria din piele. Acest lucru vă oferă un aspect neuleios. Mai mult, elimină efectiv uleiul nedorit de pe față.

2. Oferă piele impecabilă:
Săpunul de cărbune are capacitatea uimitoare de a controla uleiul facial și de a îndepărta impuritățile care se acumulează în pori. Este, de asemenea, eficient în îndepărtarea celulelor moarte, oferind astfel o piele curată și impecabilă. Cărbunele activ din acest săpun natural este deosebit de eficient în eliminarea punctelor negre, astfel încât tenul să fie mai curat și mai luminos.

3. Săpun de cărbune pentru acnee:
Săpunul de cărbune activat este cunoscut ca fiind foarte benefic în tratamentul acneei. Acesta nu numai că ajută la îndepărtarea toxinelor, dar, de asemenea, elimină impuritățile pielii, ajutând astfel la tratamentul acneei. El chiar elimină semnele faciale rezultate din acnee.

4. Reduce dimensiunea porilor:
Dacă aveți tendința de a petrece mult timp în aer liber în fum, praf și poluare, este posibil să observați că murdăria se depune peste pori, făcându-i mai vizibili și măriți în aparență. După o anumită perioadă, acești pori pot fi văzuți clar pe față. Săpunul de cărbune este cea mai bună soluție pentru acest lucru. El nu numai că extrage murdăria dar, de asemenea, tratează porii înfundați și le reduce dimensiunea.

5. Face pielea mai tare și mai fermă:
Pielea lăsată indică inițierea vârstei înaintate. Este important să se ia pașii esențiali cât mai devreme. Cărbunele are calitatea de a face pielea mai puternică și mai strânsă într-un ritm rapid.

6. Orice tip de piele:
Săpunul de cărbune este potrivit pentru fiecare tip de piele. În timp ce, pe de o parte, extrage uleiul excesiv de pe pielea grasă, pe de altă parte, hidratează și hrănește pielea uscată. Mai mult, este potrivit și pentru tipul de piele sensibil. El tratează în mod eficient alergiile cutanate și roșeața pe față.

7. Împiedică îmbătrânirea prematură:
Săpunul de cărbune este o modalitate eficientă de a opri îmbătrânirea prematură. Ajută la eliminarea ridurilor și liniilor fine, împiedicând astfel aspectul de ten obosit.

8. Îndepărtează perturbațiile pielii:
Utilizarea regulată a săpunului de cărbune poate oferi rezultate uimitoare pentru o piele fără cusur. Din nou, face acest lucru eficient eliminând impuritățile și toxinele de pe piele. De asemenea, exfoliază pielea.

9. Tratamentul psoriazisului:
Fiind un exfoliant excelent, cu capacitatea de a îndepărta celulele moarte ale pielii împreună cu extragerea murdăriei și impurităților, săpunul de cărbune, de asemenea, tratează psoriazisul și eczema. Este eficient pentru tratamentul pielii uscate, crăpate. În unele cazuri, aceasta împiedică repetarea bolii (recidiva).

10. Tratamentul mătreții:
Săpunul de cărbune are proprietatea unică de a funcționa ca săpun și șampon. Când este folosit ca șampon, ajută la tratarea condițiilor de piele, cum ar fi mătreața și scalpul uscat.

În ciuda tuturor beneficiilor uimitoare de săpun cu cărbune activ, enumerate mai sus, săpunul negru de cărbune este ieftin. Produce o spumă bogată pentru a oferi o senzație de lux pielii.