Cum să faci propriul șampon natural de casă

șampon natural de casă

șampon natural de casă

Cum sa faci propriul șampon natural de casă – cele mai bune rețete

Dacă doriți să vă limitați expunerea la substanțe toxice începeți cu produsele de sănătate și de frumusețe. Șampoanele comerciale, săpunurile lichide și gelurile de duș tind să conțină o listă lungă de ingrediente care pot contribui la alergii, probleme de respirație, iritarea pielii sau o varietate de probleme de sănătate pe termen lung.

Dacă doriți să evitați expunerea la substanțele toxice, experimentați metoda și rețetele detaliate aici pentru a crea șampoane sigure și eficiente. Oricare dintre aceste șampoane poate fi folosit și ca o spălare totală a corpului (pe post de săpun).

Când îți faci propriul șampon acasă, știi exact ce conține. Aveți posibilitatea să experimentați amestecuri diferite pentru a crea un șampon perfect personalizat pentru tipul dvs. de păr.

Metoda de bază
Se amestecă împreună ½ ceașcă de săpun lichid de castilă , ½ ceașcă de apă și 1 linguriță de ulei vegetal într-un recipient de plastic. Adăugați 1/4 linguriță (sau 1/2 linguriță pentru o consistență mai groasă) de pulbere de xantan și amestecați rapid până când se dizolvă și lichidul începe să se îngroașe. Se adaugă câteva picături de uleiuri esențiale preferate. Se toarnă amestecul într-o sticlă veche de șampon. Ingredientele se pot separa în mod natural, deci asigură-te că flaconul este bine agitat înainte de fiecare utilizare.

Prudență
Săpunul castil poate bloca culoarea părului vopsit și poate să nu fie adecvat pentru utilizare pe păr perimat, tratat chimic sau deteriorat. Când faceți prima șarjă de șampon de casă, testați-o mai întâi pe o suviță de păr înainte de a o folosi pe întregul dvs. cap. Pentru unii oameni, săpunul de castilă este prea aspru și funcționează mai bine pentru ei diluat cu 2 părți de apă la 1 parte săpun.

Rețete:

1.Șampon de mușețel 

 

½ ceașcă de săpun lichid de castilă
½ cană ceai concentrat de mușețel (5 pliculețe în apă clocotită)
5 picături de ulei esențial de bergamot
5 picături de ulei esențial de lămâie
¼ linguriță de gumă de xantan
Combinați ingredientele conform metodei de bază.

2. Șampon de nucă de cocos

½ ceașcă de săpun lichid de castilă
½ ceașcă de lapte de nucă de cocos
1 linguriță ulei de migdale (opțional)
10 picături de ulei esențial de portocale
¼ linguriță de gumă de xantan
Combinați ingredientele conform metodei de bază.

3. Șampon floral

½ ceașcă de săpun lichid de castilă
½ ceașcă de apă
1 linguriță de ulei de măsline
4 picături de ulei esențial de lavandă
4 picături de ulei esențial de trandafir
¼ linguriță de gumă de xantan
Combinați ingredientele conform metodei de bază.