Plante care reduc nivelul de glucoză în sânge

nivelul de glucoză

Nivelul de glucoză

Pentru a ţine diabetul sub control, poţi urma, pe lângă tratamentul clasic, şi o cură cu preparate din plante. Totuşi, evită să faci o astfel de terapie fără acordul unui specialist, deoarece poţi risca o criză hipoglicemică.

Rozmarinul şi oregano ar putea fi considerate medicamente împotriva diabetului. Testele de laborator arată că aceste plante aromatice reduc nivelurile de glucoză în sânge.

Studiul publicat în ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry demonstrează că substanţele active conţinute de aceste două plante pot acţiona în acelaşi fel ca medicamentele pentru controlul diabetului zaharat.

Nivelul de glucoză

Unii oameni pot gestiona boala prin exerciţii fizice şi modificări în dieta lor, iar alţii iau medicamente, dar nu toţi oamenii pot adopta un stil de viaţă sănătos sau beneficiază de tratamente bazate pe prescripţii medicale pentru a menţine nivelul zaharului din sânge sub control.

Cercetările recente au arătat că plantele oferă un mod natural pentru a ajuta la scăderea glicemiei, iar oamenii de ştiinţă au decis să le acorde o mai mare atenţie.

Astfel, au testat plante diferite, atât proaspete (crescute în seră), cât şi uscate (precum cele găsite de obicei în magazine) pentru a verifica capacitatea lor de a interfera cu o enzimă legată de diabet, care este, de asemenea, ţinta unui medicament pentru tratarea acestei boli.

Nivelul de glucoză

Plantele proaspete de oregano grecesc, oregano mexican şi rozmarin conţin mai mulţi antioxidanţi (polifenoli şi flavonoide), fiind cei mai buni inhibitori ai enzimei – o condiţie necesară pentru reducerea riscului de diabet de tip 2 – în comparaţie cu plantele uscate.

Cercetătorii spun că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege rolul acestor compuşi în reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 la om.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Oregano, ingredientul minune! Ce putem trata cu acesta?

Tratamente naturiste cu rozmarin (nevralgii, contuzii, memorie, oase, dureri articulare, astenie etc.)

Ceai de Rozmarin: întărește sistemul imunitar

Cele mai bune plante pentru diabet

Despre diabet: hiperglicemie, hipoglicemie, nivelul glucozei (întrebări şi răspunsuri)

Care sunt valorile normale ale glicemiei şi ce afecţiuni o modifică