Grupa sanguină: la ce boli eşti predispus şi cum stai cu sistemul imunitar
Grupa sanguină 0
Cei cu grupa 0 au sistem imunitar puternic. Grupa sanguină 0 (01) este cea mai întâlnită grupă de sânge din toată lumea. Persoanele cu această grupă au o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar puternic, secreţii bogate ale acizilor în stomac şi, în general, sunt longevive. Din păcate, persoanele cu grupa 0 sunt predispuse bolilor digestive cauzate de hiperaciditate, artritelor şi afecţiunilor tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu această grupă de sânge sunt vulnerabile la inflamaţii şi reacţii alergice.
Grupa sanguină A
Sistemul imunitar al grupei A este mai rezistent la infecţii. Persoanele care au grupa de sânge A (AII) ar trebui să fie „atacate“ mai greu de infecţiile de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecţia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Sistemul imunitar al celor cu grupa de sânge A luptă împotriva infecţiilor, însă este vulnerabil la mâncărurile pe bază de peşte, deoarece îi cauzează mai uşor boli digestive. Putem recunoaşte, în general, o persoană care are grupa de sânge A şi după problemele respiratorii de care suferă. Poate fi vorba despre astm sau de infecţii ale sinusului, afecţiuni des întâlnite la persoanele cu această grupă de sânge.
Grupa sanguină B
Alimentaţia persoanelor cu grupa B este mai permisivă. Grupa sanguină B (BIII) reprezintă un cumul de caracteristici între grupele de sânge 0 şi A, deci persoanele care au această grupă de sânge pot avea un sistem imunitar rezistent la infecţii sau la dezechilibrele digestive. Pot mânca fără probleme carne cu valori proteice consistente, precum este carnea de vită, peşte şi miel. Carnea de pui trebuie, însă, evitată, deoarece conţine hormoni de creştere, care favorizează riscul pentru dezvoltarea de boli autoimune.
Grupa sanguină AB
Sistemul imunitar pentru cei cu grupa AB, dieta vegetariană este benefică. Grupa sanguină AB (ABIV) nu este aşa frecvent întâlnită, spre deosebire de grupa 0, spre exemplu. Un procent mic al populaţiei are grupa sanguină AB, care combină atât caracteristicile benefice, cât şi punctele slabe ale tipurilor de sânge A şi B. Persoanele din această categorie de grupă pot suferi de afecţiuni respiratorii, auditive şi faringiane, precum sinuzită, alergie, rinită, laringită şi otită. Oamenii care au această grupă de sânge sunt sfătuiţi să adopte o dietă bazată mai mult pe fructe şi legume, eventual să urmeze o dietă vegetariană. Deseori se confruntă cu infecţii şi dezechilibre digestive, din cauză că sistemul lor nu poate procesa în întregime proteinele animale şi cele din lapte.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria