Alergie: care sunt cele mai rare şi ciudate alergii din lume

alergie

Alergie: care sunt cele mai rare şi ciudate alergii din lume

  • Alergie la apă

În ciuda faptului că organismul nostru este alcătuit în proporţie de 60 la sută din apă, există persoane care sunt alergice la acest lichid. În lume se întâlnesc aproximativ 40 astfel de cazuri. Afecţiunea este cunoscută sub denumierea de urticarie acvagenă. Simptomele sunt petele roşii pe corp, însoţite de mâncărimi, în momentul în care persoana ia contact cu apa, inclusiv cu propriile lacrimi şi cu transpiraţia.

  • Alergii la toate alimentele

Sunt frecvent întâlnite alergiile la un aliment specific, precum alunele, însă există persoane, în special copiii, care au alergie la absolut toate alimentele. Apa este singura la care nu au nicio reacţie alergică. Kaleb Bussenschutt, un băiat de şase ani din Australia, are aceasta alergie. El poate să bea doar apă şi un anumit tip de limonadă.

  • Alergii la telefon

Pentru aproximativ 3 la sută dintre femei şi 17 la sută dintre reprezentanţii sexului puternic din lume, telefonul mobil este un obiect interzis. Alegia se declanşează din cauza nichelului, metal care intra în componenţa butoanelor, a ecranului ori a căştilor anumitor modele de telefoane. Când folosesc telefonul, acestor persoane le apar pete roşii pe obraji şi în zona urechii, însoţite de mâncărimi.

  • Alergie la spermă

O alergie rară, care afectează un procent de 12 la sută din femei, la nivel mondial, este cea la spermă. Mai este cunoscută şi sub denumirea de hipersensibilitate la plasma seminală umana (HPS). În cazuri foarte rare unele femei afectate pot să intre în şoc anafilactic. Cele mai întâlnite simptome sunt senzaţia de arsură şi mâncărime, dar şi inflamaţiile organelor genitale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre alergie:

5 uleiuri esențiale pentru alergii

7 infuzii pentru rinita alergică

Alergia

Astmul: care sunt cauzele apariției astmului

Ce afecțiuni posibile sunt anunțate de mâncărimea ochilor