Cel mai bun tratament naturist pentru diabet

cel mai bun tratament naturist pentru diabet diabetici

Cel mai bun tratament naturist pentru diabet

Cel mai bun tratament naturist pentru diabet: nelipsită din preparatele tradiţionale, ceapa este şi un remediu naturist neştiut de mulţi. Specialiştii naturişti o recomandă pentru: diaree, reumatism, gută, insomnie, astenie şi surmenaj intelectual, diabet, degerături, arsuri şi negi, nevralgii dentare şi migrene.

Este ştiut că ceapa este unul din cele mai puternice şi mai la îndemână hipoglicemiante, fiind în mod special recomandată diabeticilor. În alimentaţia acestora este recomandată atât ceapa normală, de iarnă, cât şi ceapa verde. Acesta din urmă are în plus, faţă de cea obişnuită, proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine. Ceapa verde este recomandată în cure de lungă durată, având efecte puternice chiar şi când diabetul se află în faze avansate.

Cel mai bun tratament naturist pentru diabet

Ceapa trebuie inclusă în regimul diabeticilor numai sub formă de suc. Sucul de ceapă este atât de puternic, încât nu poate fi consumat decât în doze mici (maximum 50 ml pe zi) şi în combinaţie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov. Pe lângă faptul că este un aliment important pentru reglarea hipoglicemiei, acesta este şi un puternic antiinfecţios şi acţionează ca un medicament vindecător în bolile respiratorii, în anumite dereglări hormonale, infecţii urinare şi renale.

Cel mai bun tratament naturist pentru diabet

Celor care suferă de diabet le este recomandat, ca la o oră după ce au servit masa, să bea două linguri de suc de ceapă diluate în jumătate de pahar de suc de morcov. Tratamentul trebuie urmat timp de 3 săptămâni, timp în care, în cazul pacienţilor dependenţi de insulină, glicemia va fi verificată regulat, pentru a fi ajustată doza zilnică de insulină.

Pentru a fi mult mai benefică în lupta cu diabetul este indicat ca 500 ml suc de ceapă să se amestece cu 500 ml alcool etilic. Preparatul trebuie administrat câte o lingură pe zi, mai mult de o lună, după care se face pauză de o săptămână.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

De ce este bună ceapa? O farmacie concentrată într-o singură ceapă!

Despre diabet: hiperglicemie, hipoglicemie, nivelul glucozei (întrebări şi răspunsuri)

Prediabet: ce simptome are prediabetul și cum poate fi evitată boala

Ceaiuri pentru diabet și colesterol