Cafeina: în ce alimente o găsim şi în ce cantitate

cafeina

Cafeina: în ce alimente o găsim şi în ce cantitate

Aproximativ 75% din aportul zilnic de cafeină este luat prin consumul de cafea, 15% prin cel de ceai, 10% din sucuri şi aproximativ 2% din ciocolată.

Cafeina este un ingredient destul de frecvent folosit, iar cele 300 mg pe zi le consumaţi mai repede decât vă puteţi imagina. Iată o listă de produse care conţin acest ingredient stimulant şi gramajul ei. Ciocolata şi ceaiul mai conţin şi alte substanţe stimulante pe lângă cafeină: teofolina şi teobromina, cu efecte necunoscute deocamdată asupra fertilităţii.

Unde găsim cafeina:

  • 240 ml de cafea fiartă conţin 65-135 mg de cafeină
  • 240 ml de cafea instant conţin 60-85 mg cafeină
  • un espresso – 30-50 mg de cafeină
  • 240 ml de ceai negru conţin 20-110 mg de cafeină
  • 240 ml de ceai verde – 30-35 mg de cafeină
  • 240 ml de ice tea – 10-50 mg de cafeină
  • 240 ml de ceai instant – 25-30 mg de cafeină
  • 240 ml de cacao – 5-30 mg de cafeină
  • 350 ml de Coca Cola – 34 mg de cafeină
  • 350 ml de Coca Cola light – 45 mg de cafeină
  • 350 ml de Pepsi Cola- 38 mg de cafeină
  • 350 ml de Pepsi Cola light – 36 mg de cafeină
  • 350 ml de Mountain Dew – 55 mg de cafeină
  • 350 ml de Sprite, 7-Up – 0 mg de cafeină
  • 28 g de ciocolată cu lapte – 1-15 mg de cafeină
  • 28 g de ciocolată neagră – 15-35 mg de cafeină
  • o cutie de băutură energizantă – 80 mg de cafeină

Vreo două ceşti de cafea, o cutie de cola şi un baton de ciocolată şi deja aţi depăşit cele 300 mg de cafeină indicate pentru consumul zilnic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Contraindicații cafea: în ce afecțiuni este contraindicată și ce probleme pot apărea

Ce afecțiuni pot indica unele pofte alimentare (pofta de ciocolată, de cafea, de pâine)

Studii despre consumul de cafea! Tipuri de cafea și evoluția în istorie a cafelei!

7 motive pentru care să adăugați scorțișoară la cafea