Alimente ideale pentru micul dejun

Alimente ideale pentru micul dejun doftoria

Care sunt cele mai bune alimente pentru micul dejun?

Conform nutriționiștilor, un mic dejun sănătos ar trebui să conțină carbohidrați, fibre și proteine. De asemenea, cercetătorii au demonstrat că oamenii care iau micul dejun sunt mai supli, iar cei care urmează o dieta pentru slăbit au mai mari șanse să scape de surplusul de kilograme și să-și mențină greutatea. Iată care sunt, în opinia specialiștilor, cele mai bune alimente pentru micul dejun:

Fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz sunt bogați în beta-glucan -substanță pe care numai câteva alimente o conțin, printre care secara și anumite specii de ciuperci- care are potențialul de a reduce nivelul colesterolului dacă este consumat regulat. De asemenea, fulgii de ovăz mai conțin omega 3, folați și potasiu în cantități considerabile.

Sunt ideali la micul dejun în special dacă vrei să slăbești, datorită conținutului de fibre. Cercetările au demonstrat că 8 grame de fibre adăugate la fiecare 1000 de calorii pot duce la o pierdere în greutate de aproximativ 3 kilograme.

Iaurt grecesc: Cremos, hrănitor și sănătos iaurtul grecesc conține o cantitate de proteine de două ori mai mare decât iaurtul obișnuit și se regăsește în top 5 alimente care te ajută să slăbești. Pentru a crește conținutul de vitamine, minerale și fibre al iaurtului grecesc și a te bucura de un mic dejun consistent și sănătos, mai poți adăuga fructe, nuci sau semințe.

Germeni de grâu: Numai 2 linguri de germeni de grâu conțin 15% din doza zilnică recomandată de vitamina E și 10% din cea de folați. Germenii de grâu pot fi încorporați cu ușurință în aproape orice fel de mâncare: iaurt, smoothie-uri, salate etc.

Grapefruit: Conform studiilor, consumul a jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă stimulează arderea grăsimilor și te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus. De asemenea, conține antioxidanți din abundentă și este hidratant. Dar pentru ca fructul nu este suficient pentru un mic dejun nutritiv adaugă și o sursă de proteină, cum ar fi un iaurt sau un ou.

Banane: Bananele sunt o sursă extraordinară de potasiu și o alegere ideală pentru micul dejun. Conțin cantități mari de triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esențiali, care se transformă în serotonină, hormonul bunei dispoziții. Așadar, pentru o zi cu zâmbetul pe buze, include-le în micul dejun! De asemenea, un alt beneficiu este că sprijină funcționarea optimă a sistemului digestiv.

Ouă: Ouăle se numără printre cele mai populare alegeri pentru micul dejun. Studiile au demonstrat că, mâncate dimineața, ouăle dau o senzație îndelungată de sațietate și împiedica mâncatul excesiv pe parcursul zilei. Deși au un conținut mare de colesterol, acestea nu cresc colesterolul din sânge. De asemenea, sunt o sursă generoasă de proteine și nutrienți.

Pepene roșu: Pepenele roșu este o sursă grozavă de vitamine și antioxidanți, printre care și licopen, un antioxidant puternic cu numeroase beneficii asupra organismului: previne cancerul, protejează vederea și inima. 92% din compoziția pepenelui verde este apa, așadar fructul este nemaipomenit pentru hidratare, în special pe timp de vară.

Semințe de in: Două linguri de semințe de in conțin întreaga doză zilnică recomandată de acizi grași omega 3 și sunt, totodată, foarte bogate în fibre. Un compus important pe care îl regăsim în semințele de in este lignanul, antioxidant despre care s-a descoperit ca protejează împotriva cancerului la sân.

Afine: Afinele sunt un superaliment și conțin o gamă largă de antioxidanți. Afinele consumate regulat îți pot ameliora considerabil starea de sănătate, de la memorie până la metabolism. Acestor beneficii se mai adaugă și conținutul redus de calorii, aproximativ 80 per cană.

Pepene galben: In general, orice fruct este o alegere potrivită pentru un mic dejun sănătos. Pepenele galben nu face excepție. Are un conținut mic de calorii și mare de vitamina C și vitamina A, ceea ce-l transformă într-o alegere sănătoasă pentru micul dejun.

Kiwi: Un singur fruct de kiwi conține 65 de miligrame de vitamina C. In plus, este bogat în potasiu, cupru și fibre.