Alimente pentru energie
Orez brun
Bogat în mangan, mineralul care contribuie la producerea de energie din proteine și carbohidrați, vă va ajuta să vă mențineți energia ridicată toată ziua. Un ingredient versatil, orezul brun poate fi servit ca o garnitură cu proteinele slabe preferate pentru prânz sau cină.
Cartof dulce
Sunt bogați în carbohidrați și încărcati cu beta-caroten (vitamina A) și vitamina C, acestea vor ajuta la lupta împotriva oboselii de după-amiaza. Bonus: Copiii vor iubi acest cartof dulce în timpul mesei. Încercații piure sau tăiați pai, stropiți cu puțin ulei și copți pentru o alternativă mai sănătoasă la cartofii prăjiți.
Miere
O lingură de miere este echivalentul naturii unei băuturi energizante. Scăzut pe indicele glicemic, acest îndulcitor natural acționează ca un carburant eliberat în timp în timpul exercițiilor fizice și ajută la umplerea musculaturii după antrenament.
Banane
Deoarece sunt compuse în principal din zaharuri (glucoză, fructoză și zaharoză) și fibre, bananele sunt un aliment energetic.
Mere
Fiind bogat în fibre, merele au nevoie de mai mult timp pentru a digera, astfel încât acestea vă vor oferi o ascensiune mai prelungită decât multe alte sortimente de fructe.
Portocale
Ridicate în vitamina C, potasiu și acid folic, aceste citrice raționează energic în mod constant în timp, în loc să vă aducă o grămadă de zahăr rapid. Mănâncă o portocală întreagă pentru a beneficia de pectină și fibre din membranele fructului.
Spanac
O sursă excelentă de fier, o componentă cheie a producției de energie în organism. Mănâncă o salată de spanac pentru masa de prânz și probabil că nu vei experimenta criza de energie după-amiaza.
Fasole
Atât o proteină cât și un carbohidrat complex, sunt o necesitate atât pentru carnivori, cât și pentru vegetarieni.
Migdale
Pline cu proteine, mangan, cupru și riboflavină, migdalele sunt o gustare la îndemână pentru birou. Cuprul și manganul joacă un rol esențial în menținerea energiei care curge pe tot corpul prin neutralizarea toxinelor din celule. Riboflavina favorizează producerea de energie pe bază de oxigen.
Somon
Somonul a primit o mulțime de „așa da” în ultima vreme pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, care pot reduce colesterolul și pot reduce riscul de boli de inimă. Dar acest pește roz conține, de asemenea, proteine și vitamina B6, niacin și riboflavină – toate acestea ajută la transformarea alimentelor pe care le consumați în energie.
Iaurt
Iaurtul este un mic dejun sănătos sau o opțiune gustare când sunteți în mișcare. Bogat în magneziu, care este crucial pentru eliberarea de energie, iaurtul adaugă, de asemenea, o doză de calciu în dieta dumneavoastră.
Ouă
Conținând cea mai mare formă completă de proteine din orice alimente (o proporție de 97% din ea poate fi absorbită de organismul dvs.), ouăle oferă 30% din valoarea zilnică a proteinelor. Toți aminoacizii esențiali pe care corpul îi utilizează pentru a reconstrui mușchii se găsesc în ouă. Fie că le mâncați fierte, amestecate, coapte, prăjite sau ca o omletă, nu treceți cu vederea puterea ouălor.