Ulcer: 5 sfaturi de respectat dacă ai ulcer

ulcer

Ulcer – 5 sfaturi de respectat dacă ai ulcer

Ulcerul este o afecţiune care solicită multă grijă şi răbdare în ceea ce privește tratamentul. Bolnavii au un regim de urmat, care se bazează atât pe tratamentul prescris de medic, dar și pe respectarea unui stil de viață sănătos.

  • 1. Când ai ulcer trebuie sa eviti stresul

Printre cauzele apariției ulcerului se numără și stresul, de aceea este important ca orice pacient diagnosticat cu această afecțiune să identifice cauzele care îi crează anxietate și stres și să le elimine. Stresul poate fi redus și cu ajutorul mișcării, cel puțin 30 de minute pe zi, dar și prin includerea în programul zilnic a activităților care îți fac plăcere, de la citit, până la vizionarea unui film la cinematograf.

  • 2. Un regim alimentar special

De asemenea, este necesar un regim, bazat pe alimentele pe care pacientul le tolerează. Printre mâncărurile de evitat, care agravează simptomele bolii, se numără citricele, ceapa, usturoiul, prăjelile, smântâna, dar și grăsimile și băuturile acidulate.

  • 3. Trebuie evitate medicamentele antiinflamatorii

De asemenea, trebuie evitate cât mai mult medicamentele antiinflamatorii, pe care le luăm pentru combaterea febrei sau a unor dureri ușoare. Aspirina, ibuprofenul și alte antiinflamatorii nesteroide nu trebuie luate decât la sfatul medicului, pe o perioadă cât mai scurtă de timp. De regulă, acestea se administrează împreună cu un protector gastric, pentru protejarea mucoasei.

  • 4. Este recomandat să ai câte 5 mese pe zi

Un alt sfat de care trebuie să țină cont bolnavii de ulcer este să mănânce puțin și des și să mestece foarte bine mâncarea. Sunt obligatorii trei mese principale pe zi și alte două gustări.

  • 5. Renuță la fumat și la alcool de îndată

Este foarte important ca persoanele care suferă de ulcer să adopte un stil de viață sănătos. Renunțarea la fumat, la consumul de alcool și de băuturi acidulate trebuie să se numere printre regulile de la care să nu te abați.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Ulcerul Gastroduodenal

Rectocolita Ulcero-Hemoragică