Simptome tuse: 8 afecţiuni care se manifestă prin tuse

simptome tuse

Simptome tuse: 8 afecţiuni care se manifestă prin tuse

Simptome tuse: tusea este modul de manifestare al organismului în încercarea sa de a scăpa de substanţele care irită căile respiratorii, pe traseul de la nas şi gură până la plămâni.

Simptome tuse: apare când terminaţiile nervoase din căile respiratorii sunt iritate de alergeni, medicamente sau din alte motive de sănătate, cum ar fi virozele respiratorii

  • 1. Simptome tuse – Arsuri la stomac

Acest simptom poate fi însoțit uneori și de tuse, care apare imediat după masă sau ne trezeşte noaptea din somn. De obicei, ea este cauzată de mesele copioase luate seara târziu. Pentru a reduce afluxul de acid poţi să pui încă o pernă sub cap, dar şi să foloseşti unele preparate uşoare, cum ar fi cele homeopate.

O tuse însoţită de expectorație verzuie şi febră, după viroze şi gripe, este semnul unei infecţii sau al unei bronşite acute de obicei cauzată de acelaşi virus netratat corespunzător. Tot la medic se rezolvă, fiindcă antibioticele nu se iau după indicaţiile prietenilor!

  • 3. Simptome tuse – Alergeni

Fiecare dintre noi reacţionează diferit funcţie de propriile sensibilităţi. De exemplu, pentru un nefumător fumul de ţigară poate fi iritant la nivelul plămânilor şi căilor respiratorii. Alergici putem fi şi la praf, poluare, vapori de vopsea, păr de animale, polen, iarbă etc. În aceste situaţii, tusea apare imediat, ca o reacţie de curăţare a căilor respiratorii.

  • 4. Simptome tuse – Astm

O tuse cronică uscată, iritantă, cu respiraţie greoaie care se înrăutăţeşte în timpul nopţii, la trezire și în timpul efortului, este specifică astmului cronic. Necesită consult medical de urgenţă, specialiştii fiind singurii în măsură să pună diagnosticul corect şi să dea tratamentul.

  • 5. Simptome tuse – Viroza

Este tusea iritantă care urmează după o răceală şi este considerată firească, pentru că organismul trebuie să elimine mucusul în exces. În acest caz, siropurile şi ceaiurile pectorale sunt o soluţie, nu antibioticele. În general, după o viroză, tusea poate ţine până la 3 săptămâni.

  • 6. Simptome tuse – Probleme cardiace

Tuse seacă persistentă, asociată cu stări de epuizare, lipsă de aer şi retenţie de apă? Toate aceste simptome sunt specifice unor probleme cardiace. Din nou, întâlnirea cu medicul de familie este mai mult decât necesară.

  • 7. Simptome tuse – Tuberculoza

O tuse persistentă, foarte obositoare, însoţită de transpiraţii nocturne şi de pierdere în greutate este specifică tuberculozei. Urgent la medic! Tratamentul implică 6 luni de antibiotice puternice, dar rata de vindecare este azi de 99%.

  • 8. Simptome tuse – Unele medicamente

Anumite tratamente au ca efect secundar tusea uscată, care se înrăutăţeşte noaptea. În acest caz, ia legătura cu medicul care ţi le-a prescris. Printre cele cu acest efect se numără anumite terapii indicate pentru reglarea tensiunii arteriale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tuse: remedii naturiste din plante pentru tuse

Sirop de tuse: 3 rețete simple

Remedii pentru tuse