Remedii pentru tuse

remedii pentru tuse doftoria

Remedii pentru tuse

Ce e tusea?
În general, tusea este perfect normală. Tusea susținută poate fi, de asemenea, simptomatică a unui număr de condiții, cum ar fi o alergie, o infecție virală sau o infecție bacteriană.
Uneori, tusea nu are nimic legat de plămâni. Boala de reflux gastroesofagian poate provoca, de asemenea, o tuse.
Puteți trata tusea din cauza răcelii, alergiilor și infecțiilor sinusale cu un număr de medicamente fără prescripție medicală. Infecțiile bacteriene necesită antibiotice. Cu toate acestea, pentru cei care preferă să evite substanțele chimice, am enumerat câteva măsuri care pot ajuta.

1. Mierea
Mierea este un remediu onorat pentru o durere în gât. Potrivit unui studiu, acesta poate, de asemenea, să ușureze tusea mai eficient decât medicamentele fără prescripție medicală care conțin dextrometorfan, un inhibitor al tusei.
Puteți crea propriul remediu la domiciliu, amestecând până la 2 lingurițe de miere cu ceai din plante sau apă caldă și lămâie. Mierea este un calmant, în timp ce sucul de lămâie poate ajuta cu congestia. Puteți, de asemenea, să mâncați mierea cu lingura sau să o întindeți pe pâine pentru o gustare.

2. Probiotice
Probioticele sunt microorganisme care pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. În timp ce nu scot direct tusea, ele ajută la echilibrarea florei gastrointestinale. Grădina gastrointestinală este bacteria care trăiește în intestine.
Acest echilibru poate sustine functia sistemului imunitar în tot corpul. Dovezile sugerează, de asemenea, că Lactobacillus, o bacterie din lapte, poate reduce probabilitatea unei răceli sau a gripei și sensibilitatea la anumite alergene, cum ar fi polenul.
Laptele este o mare sursa de Lactobacillus. Ar trebui să fiți precauți, totuși, deoarece produsele lactate pot face mai groasă flegma. De asemenea, puteți achiziționa suplimente probiotice la majoritatea magazinelor de produse de sănătate și la magazinele de medicamente. Fiecare producător de suplimente poate avea aporturi zilnice recomandate zilnic. Probioticele sunt, de asemenea, adăugate la unele tipuri de iaurt sau pâinea integrală.

3. Bromelaina
De obicei, nu vă gândiți la ananas ca pe un remediu pentru tuse, dar probabil că nu ați auzit de bromelain. Există dovezi care sugerează că bromelaină – o enzimă care se găsește numai în tulpină și fructul ananasului – poate ajuta la suprimarea tusei și slăbirea mucusului din gât. Pentru a vă bucura de cele mai multe beneficii de ananas și bromelaină, mâncați o felie de ananas sau beți suc de ananas proaspăt de trei ori pe zi.
Există, de asemenea, afirmații că poate ajuta la ameliorarea sinuzitei și problemelor sinusale bazate pe alergii, care pot contribui la tuse și mucus. Este, de asemenea, uneori utilizat pentru a trata inflamația.
Suplimentele de bromelaină nu trebuie luate de copii sau adulți care iau substanțe de diluare a sângelui. De asemenea, aveți grijă când folosiți bromelaină dacă utilizați antibiotice precum amoxicilina, deoarece poate crește absorbția antibioticului. Întotdeauna discutați cu medicul înainte de a lua suplimente noi sau necunoscute.

4. Menta
Frunzele de mentă sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor de vindecare. Mentolul din mentă acționează ca un decongestionant, ajutând la descompunerea mucusului. Puteți beneficia de ceaiul de mentă sau de inhalarea vaporilor de mentă dintr-o baie de aburi. Pentru a face o baie de aburi, adăugați 3 sau 4 picături de ulei de mentă pentru fiecare 150 de ml de apă fierbinte. Puneți un prosop deasupra capului și respirați adânc direct deasupra apei.

5. Nalbă mare
Frunzele și rădăcinile plantei au fost folosite din timpuri străvechi pentru a trata durerile gâtului și pentru a suprima tusea.
Nalbă mare conține mucilagii, care acoperă gâtul și calmează iritarea.
Astăzi, puteți obține rădăcină de nalbă mare sub formă de ceai sau în formă de capsulă. Ceaiul cald poate fi liniștitor pentru o tuse care este însoțită de o durere în gât. Rădăcina de nalbă mare nu este recomandata copiilor.

6. Cimbru
Cimbru este folosit de unii oameni pentru boli respiratorii. Un studiu sugerează că esența extrasă din frunzele de cimbru amestecată cu iederă poate ajuta la ameliorarea tusei, precum și a bronșitei pe termen scurt. Frunzele conțin compuși numiți flavonoide care relaxează mușchii gâtului implicați în tuse și atenuarea inflamației.
Puteți face ceai din cimbru, folosind 2 lingurițe de frunze de cimbru și 1 ceașcă de apă clocotită. Acoperiți cana, aburiți timp de 10 minute.

7. Gargară de sare și apă
În timp ce remedierea poate părea relativ simplă, o gargară de sare și apă poate ajuta la calmarea gâtului care vă provoacă tusea. Rețineți că, copiilor sub vârsta de 6 ani nu le este recomandată gargara. Cel mai bine este să încercați alte remedii pentru această grupă de vârstă.

Cum să preveniți tusea
În afară de a învăța cum să tratați o tuse, poate doriți să aflați cum să le preveniți în primul rând. Pentru a vă proteja împotriva gripei, asigurați-vă că evitați contactul cu alți bolnavi.
Dacă știți că sunteți bolnavă, evitați să mergeți la muncă sau la școală, astfel încât să nu infectați pe ceilalți.
Beți multe lichide pentru a rămâne hidratați.
Curățați frecvent zonele comune ale casei. Acest lucru este valabil mai ales pentru mese, jucării sau telefoane mobile.
Spălați-vă frecvent mâinile, mai ales după tuse, mâncare, mers la baie sau îngrijirea unei persoane bolnave.
Cu alergii, puteți reduce episoadele prin identificarea alergenilor care vă afectează și evitarea expunerii la acestea. Alergenii obișnuiți includ copaci, polen, acarieni de praf, blănuri de animale, mucegai și insecte.