Plante antibalonare: 5 remedii cu plante pentru balonare excesivă
Plante antibalonare: balonarea este un disconfort abdominal care îți poate da toată ziua peste cap. Pentru a putea menține un tranzit intestinal sănătos, remediile din plante îți vin în ajutor.
Plante antibalonare:
- Plante antibalonare: Chimen
Chimenul favorizează eliminarea gazelor din intestin. Astfel, infuzia preparată dintr-o linguriță și jumătate de fructe la o ceașcă cu apă are proprietatea de a elimina gazele din stomac la cei care suferă de balonări, reglează funcțiile stomacului, combate inflamațiile intestinale, calmează colicile și mărește diureza.
- Plante antibalonare: Salvia
Salvia contribuie la eliminarea gazelor de fermentație din tubul digestiv, prevenind apariția balonării. Ceaiul de salvie este folosit în tratarea colicilor, spasmelor intestinale, crampelor și indigestiei. Se prepară prin infuzie, dintr-o lingutiță de frunze mărunțite la 100 g apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Nu se recomadă mamelor care alăptează, deoarece micșorează cantitatea de lapte. În bolile ficatului mărește secreția bilei.
- Plante antibalonare: Infuzia de mușețel
Infuzia de mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastrite și colitele însoțite de colici. Se recomandă contra diareei și în toate afecțiunile stomacului și intestinelor. Se prepară din 2 lingurițe de flori de mușețel , peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
- Plante antibalonare: Semințe de fenicul
Semințele de fenicul sunt benefice pentru sănătate, fiind preparate sub formă de ceai, prin infuzie. În tulburările digestive, ceaiul de fenicul aduce o liniște a spasmelor stomacului și intestinelor, calmând durerile și restabilind pofta de mâncare. Infuzia se prepară din 5-6 semințe, la o căniță de ceai, pentru sugari, și dintr-o jumătate de linguriță de fructe la 250 g de apă, pentru adulți. Se beau în cursul zilei, 1-2 căni pe zi.
- Plante antibalonare: Rădăcina de ghimbir
Rădăcina de ghimbir stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale. Ceaiul de ghimbir se prepară prin infuzie, din 10 g plantă la 300 de ml de apă, timp de 10 minute. Se beau 3 căni pe zi.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: