Herpes: tratament naturist, recomandări pentru herpes bucal

herpes tratament herpes bucal

Herpes: tratament naturist, recomandări pentru herpes bucal

Herpes: este cauzat de virusul Herpes Simplex. Herpesul de la nivelul buzelor debutează cu o băşicuţă, care se măreşte, devine roşiatică şi dureroasă, iar după 24 de ore dă naştere unui mic mănunchi de băşicuţe gălbui. După trei zile, aceste băşici se sparg şi formează o crustă, care dispare după 10 zile, fără să lase nicio urmă pe piele. Odată contractat, virusul herpetic rămâne în organism şi poate fi activat de diverși factori: febră, infecții, stres, arsuri provocate de soare sau alergii alimentare.

Tratamente naturiste pentru herpes:

Herpes tratament naturist: Pulpă de roșie și aloe vera

Pentru curățarea zilnică a rănii, se recomandă masarea locului cu pulpa unei roșii timp de câteva minute, după care se aplică suc de aloe vera. Aloe vera conține substanțe extrem de sănătoase pentru piele, care vor grăbi vindecarea herpesului.

Herpes tratament cu usturoiul

Un alt remediu care şi-a dovedit eficienţa în tratarea herpesului este usturoiul. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar după apariţia primelor erupţii. Căţelul de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul în cel mai scurt timp. Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Herpes tratament naturist: Ceaiul negru

Dacă leziunea a apărut deja, aplică un pliculeț de ceai negru (înumai în prealabil în apă călduță) direct pe rană și masează locul vreme de câteva minute. Acest remediu atenuează durerea și ajută la curățarea rănii.

Herpes tratament naturist: Miere și oțet de mere

Mierea și oțetul de mere au puternice proprietăți antibacteriene care ajută la vindecarea herpesului. Amestecă, așadar, o linguriță de miere și una de oțet de mere până ce se formează o pastă și aplică direct pe locul afectat.

Herpes tratament naturist: Laptele

Laptele conține lizină, un aminoacid esențial pe care corpul nu îl poate produce singur. Astfel, înmoaie o dischetă demachiantă igienică în lapte și aplică direct pe herpes, încă de la apariția primelor simptome. Administrată la începutul erupției herpetice, lizina contribuie la oprirea din evoluție a leziunilor produse de aceasta. Acest efect benefic se datorează rolului antiviral al acestei substanțe. Mai mult, lizina blochează activitatea arginei din organism, care ajută la replicarea virusului herpetic.

Herpes: Recomandări

Multe persoane fac greșeala de a aplica machiaj direct pe rană, astfel încât aceasta să nu fie vizibilă, fără să știe însă că nu fac decât să întârzie vindecarea herpesului. În schimb, este recomandat să acoperi herpesul cu un strat de vaselină pentru a proteja rana împotriva bacteriilor și pentru accelerarea procesului de vindecare. Aplică, de asemenea, un strat de cremă cu protecție solară de îndată ce ieși afară. În cazul în care afară bate vântul aplică o cremă intens hidratantă pentru a preveni extinderea herpesului. Totodată, poți apela cu încredere la câteva remedii naturiste, care grăbesc vindecarea herpesului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria