Nevralgia

nevralgia nevralgie nevralgii doftoria.ro

Nevralgia este un sindrom dureros pe traseul unui nerv al cărui nume îl poartă. Nevralgia sciatică se manifestă prin dureri puternice care pleacă din regiunea lombară şi coboară de-a lungul membrului inferior până la călcâi. Este însoţită de amorţeli şi furnicături. In majoritatea cazurilor durerile apar la frig şi umezeală. Nevralgia cervico-brahială se caracterizează prin durerea ce porneşte din regiunea cervicală şi iradiază de-a lungul membrului superior până la umăr. Terapia naturistă este aceeaşi ca la nevralgia sciatică – ceaiuri, comprese, apiterapie (unguent cu venin de albine, unguent Rumeyn). De asemenea electroterapia şi acupunctura.  Nevralgia de tricemen se manifestă prin dureri violente pe suprafaţa cutanată a feţii şi o parte din pielea capului până la creştet. Crizele sunt sub formă de junghiuri. Ca şi la celelalte forme de nevralgie, se folosesc ceaiurile, compresele, cataplasmele şi produsele apiterapice amintite. Este indicată electroterapia. Nevralgia gloso-faringiană se evidenţiază prin dureri sfâşietoare la baza limbi, în pilieri şi amigdale, iradiind în urechi. Este cauzată de infecţii, diferite tumori sau traumatisme. Nevralgia intercostală se manifestă prin dureri violente de-a lungul nervului intercostal. Insoţeşte de multe ori o pleurita sau o pneumonie. Ca şi celelalte nevralgii, terapia naturistă îşi aduce aportul ei prin remediile menţionate.

Terapia naturistă recomandă:
Plante medicinale: soc, muştar negru, spânz, ienupar, degeţel, anghinare, păpădie.

Fructe: coacăze negre, cireşe, fraga, zmeura, pepene galben, moşmon, măsline, pere, măr, prună, strugure.

Legume: ceapă, sparanghel, morcov, hrean, ţelină, varza, fasole, măcriş, patrunjel, praz, ridiche neagră, roză şi roşie.

Produse apiterapice: polen, Apireven unguent.

Medicamente din plante: Boicil comprimate, fiole si unguent, Rumeyn unguent.

Alte recomandări: regim naturist (vegetarian). Rezultate bune dau electroterapia şi acupunctura. Bolnavul va sta în repaus, culcat pe spate, pe pat tare; va aplica sursa de căldură sub diferite forme (cărămizi, perna electrică, sticle cu apă caldă). In nevralgia sciatică se pot pune centura ori brâu. La toate nevralgiile amintite, în perioada de acalmie a bolii, se recomandă staţiunile Amara, Băile Felix, Govora, Eforie Nord, Mangalia, Pucioasa, Techirghiol şi Ocna Sibiului.