Cum să faci detergent natural din castane

detergent natural doftoria

Detergent natural din castane

Intr-o zi de toamnă poți să te bucuri de aerul curat, cu o găleată în mână și să te plimbi prin parc. Nu durează mult până vei aduna o găleată plină de castane.

Deși puteți zdrobi castanele folosind un ciocan sau să le aruncați într-un mixer, puteți să folosiți foarte bine si un cuțit dacă aveti la îndemână și să le tăiați în sferturi. Apoi, luați o jumătate de ceașcă de castane zdrobite și adăugați o ceașcă de apă fierbinte. Acum, trebuie să le lasați să absoarbă – dacă le-ați zdrobit cu un ciocan sau cu un mixer, trebuie  să le lăsați doar să absoarbă timp de aproximativ 30 de minute pentru a elibera saponinele, dar dacă au fost tăiate în sferturi, lăsați-le în apă peste noapte.

Dimineață sau după o jumătate de oră, depinde de procedura folosită (zdrobire sau tăiere), strecurați amestecul, care arată la fel ca laptele. Asta e tot ce trebuie să faci pentru a obține un detergent natural! Aveți nevoie de aproximativ un sfert până la o treime de ceașcă pentru fiecare spălare. Pune restul în frigider și se va păstra foarte bine pentru o săptămână. Ați putea adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă pentru o mireasmă mai frumoasă.