10 sfaturi pentru tranziția de la iarnă la primăvară

sfaturi pentru tranziția de la iarnă la primăvară doftoria

Sfaturi pentru tranziția de la iarnă la primăvară

În natură, trecerea de la iarnă (sfârșitul ciclului anual) la primăvară (începutul ciclului anual) este probabil cea mai importantă tranziție a anului. În acest moment, vremea, recoltele și microbii fac schimbări dramatice. De exemplu, microbii de iarnă care sunt destinați menținerii corpului cald și digerării alimentelor mai grele se transformă în microbi care vor facilita arderea grăsimilor, pierderea în greutate naturală, starea de spirit și energia reînnoită pentru noul an. Pentru a profita la maxim de această tranziție, asigurați-vă o conexiune la ciclurile puternice ale naturii și obțineți nenumăratele beneficii pentru sănătate, luați în considerare următoarele zece sfaturi de la iarnă la primăvară.

Câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă adaptați la această tranziție:

  • În funcție de locul în care trăiți, primăvara poate veni oriunde de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii mai. Dar indiferent unde locuiți, sosirea primăverii este de obicei sporadică. O săptămână de aer cald de primăvară poate fi urmată de o săptămână de vreme rece. Ca și zilele de tranziție de primăvară începând de la temperatura scăzută la vremea de primăvară la fiecare câteva zile, mâncați supe calde și legume rădăcinoase, alimente mai grele în timpul zilelor reci și treceți la salate de spanac, și legume gătite în timpul zilelor de primăvară.

 

  • Cea mai bună modalitate de a crea o listă de produse alimentare pentru tranziția de iarnă-primăvară este de a adăuga treptat la listă produse alimentare de primăvară. Orice alimente care se află pe ambele liste fac mari progrese tranzitorii. Faceți tot posibilul să mâncați mai multe dintre aceste alimente destinate primăverii.

 

  • Gătiți toate legumele de primăvară. Alimentele de primăvară, cum ar fi varza, ardei gras, nap, au fost considerate pentru capacitatea lor de legare a acidului biliar. Deși toate aceste alimente au o capacitate de legare a acidului biliar în mod natural în formele lor brute, a existat o cantitate semnificativ mai mare de capacitate de legare a acidului biliar după ce produsele au fost aburite.

 

  • Primele alimente care sunt pregătite pentru recoltare în primăvară sunt legumele de rădăcină, cum ar fi ghimbir, curcumă, brusture, păpădie, pentru a numi doar câteva. Acestea fac ceaiuri de tranziție excelente în acest moment. Nu numai că aceste legume rădăcinoase stimulează imunitatea, de asemenea, ele curăță în mod natural tractul intestinal de orice mucus și toxine acumulate.

 

  • Primăvara este un sezon de gluten și de cereale, deoarece aceste alimente nu sunt recoltate în mod tradițional până în toamnă, reducând astfel porțiile de orez, boabe, pâine și paste făinoase. Porumbul se află pe lista de primăvară a produselor alimentare. Porumbul este un aliment uscat (fiind recoltat toamna), deci este mai bine să se mănânce în sezonul umed de primăvară, decât în sezonul uscat de toamnă.

 

  • Cunoașteți tipul corpului. Dacă aveți un corp de tip slim sau dacă aveți greutate corporală în plus, primăvara este cea mai importantă perioadă a anului pentru dietă. Posibilitatea de a mânca strict lista de produse alimentare de primăvară poate să restabilească digestia, să stimuleze arderea grăsimilor și să construiască energie stabilă pentru mai multă vreme.

 

  • Apetitul natural începe să scadă în timpul lunilor de primăvară. Spre deosebire de iarnă, în cazul în care foamea poate fi neîncetată, primăvara stimulează metabolismul natural al grăsimilor, care scade pofta, foamea și apetitul pentru a restabili arderea grăsimilor, momentul ideal de a începe detoxifierea și a pierde orice greutate în plus transmisă din iarna. Provocați-vă să mâncați porții mai mici în această perioadă a anului.

 

  • Primele alimente recoltabile la începutul primăverii sunt rădăcinile amare care ajută la stimularea funcției hepatice, curăță bacteriile intestinale, întăresc imunitatea și creează un mediu sănătos pentru microbi noi, de primăvară.

 

  • În cele din urmă vin și cireșele, care sunt antioxidanții necesari sistemului limfatic.

 

  • Sinusurile se usucă pe timpul iernii, de aceea primăvara veți face mucus suplimentar. Consumați alimente cu vitamina D, sau turmeric (curcuma) pentru a menține imunitatea puternică pe tot parcursul anului.