10 alimente pentru detoxifierea ficatului în mod natural

detoxifiere ficat doftoria

Detoxifiere ficat. Ficatul este cel mai important organ din corp. Tot ceea ce consumă corpul este prelucrat de ficat. Ficatul este principalul sistem de filtrare al corpului. Mâncați alimente care vă vor asigura că ficatul funcționează la maxim.

  • 1. Usturoi

Acesta conține atât seleniu cât și alicină care ajută la curățarea ficatului prin activarea enzimelor hepatice. Utilizați-l frecvent pentru a vă aroma, sau dacă sunteți curajoși, înghițiți bucăți de usturoi pentru a obține beneficii pentru curățarea ficatului.

  • 2. Nuci

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt excelente atunci când vă doriți detoxifierea ficatului de substanțe dure, cum ar fi amoniacul. Acestea conțin arginină, glutation și acizi grași omega-3, care promovează funcția hepatică sănătoasă.

  • 3. Lămâi și Lămâia verde (lime)

Ambele sunt bogate în vitamina C, lămâia si lime ajută organismul să elibereze toxinele prin transpirație. Luați în considerare adăugarea de lămâi sau limes în apa de băut pe parcursul zilei pentru a obține beneficii de detoxifiere ale ficatului.

  • 4. Ceai verde

Ceaiul verde conține catechine care sunt antioxidanți pe bază de plante care ajută la buna funcționare a ficatului. Beți cel puțin două cești de ceai verde zilnic pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate.

  • 5. Mere

Merele conțin pectină care ajută la eliberarea toxinelor în tractul digestiv. De asemenea, merele conțin acid malic.

  • 6. Ulei de măsline

Acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri de utilizat pentru cei interesați de curățarea ficatului. Acesta este utilizat pentru a ajuta organismul să elibereze pietrele biliare și pietrele hepatice. De asemenea, absoarbe toxinele din organism.

  • 7. Varză

Varza conține glucozinolat, care ajută ficatul să descompună și să elibereze toxine. Puteți mânca și mugurii de Bruxelles pentru aceleași efecte de curățare a ficatului.

  • 8. Sparanghel

Consumul de sparanghel vă poate ajuta să vă detoxiflați ficatul și rinichii în același timp. De cele mai multe ori, celelalte organe importante, cum ar fi rinichii, sunt afectați atunci când ficatul nu funcționează corect.

  • 9. Păpădie

Această mică buruiană este excelentă pentru ficat. Uscată și folosită pentru a face un ceai, păpădia ajută ficatul să descompună grăsimile și să elibereze toxine.

  • 10. Grapefruit

Grapefruitul conține glutation care este excelent pentru curățarea ficatului. În plus față de glutation, grapefruitul conține, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina C care ajută ficatul să producă enzime pentru detoxifiere.